Paasiaiskerays

Pääsiäiskeräys

Moni nainen kehitysmaassa kaipaa rohkaisua sekä tietoa oikeuksistaan ja vakaasta toimeentulosta. Klikkaa Lue lisää -painikkeesta, ja saat tietää, mitä kuvan Beatricelle tapahtui!

Auta lähimmäistäsi ja anna kehitysmaan naiselle mahdollisuus!

Lue lisää

BEATRICE – ILON TUOJA

Pitkä kuokka iskee Ugandan maaperään yhä uudestaan ja uudestaan. Varsi nousee taas vauhdilla ylös ja multa roiskahtaa korkeassa kaaressa aamupäivän kirkasta taivasta vasten. Nainen ei pelkää työtä eikä kuumuutta. Hän katsoo kohti ja hymyilee.

Runsas 40 vuotta sitten ensiparkaisunsa päästänyt tyttövauva sai kauniin nimen, Beatrice. Nimi tarkoittaa ilon tuojaa. Mutta omaan elämäänsä Beatrice ei iloa saanut. Pieni tyttö ei koskaan tavannut vanhempiaan, vaan joutui etsimään tietään orpona. Kun hän vihdoin luuli löytäneensä onnen ja elämänkumppanin, mies paljastuikin väkivaltaiseksi. Beatricen elämä oli kuin pahimmasta painajaisesta. Pelko ei hellittänyt hetkeksikään ja hän joutui usein jopa asumaan lastensa kanssa ulkona, sillä he eivät uskaltaneet mennä kotiin.

Uhkarohkea päätös

Lopulta Beatrice joutui tekemään uhkarohkean päätöksen: mies löi häntä ja lapsia jatkuvasti niin pahasti, että hänen oli pakko erota miehestään ja palata täysin rahattomana seitsemän lapsensa kanssa kotiseudulleen. Suuri lapsiperhe eli äärimmäisessä köyhyydessä eikä ruokaa ollut riittävästi. Keskellä suurinta epätoivoa se vihdoin kuitenkin tapahtui: ilo tuli Beatricen elämään kuin keväinen auringonpaiste!

Rohkeus kannatti

Kaikki alkoi siitä, kun kylässä alettiin tarjota köyhille naisille koulutusta sekä naisten oikeuksista että maanviljelys- ja karjankasvatustaidoista. Beatrice oli heti mukana innolla oppimassa, sillä hän tiesi tilaisuutensa tulleen.

Koulutuksen myötä elämä muuttui: Beatricen itseluottamus kohosi hiljalleen ja hän alkoi uskoa siihen, että oppisi pärjäämään. Kovan elämän ja raskaan eropäätöksen jälkeen tuntui ihmeelliseltä saada tietää, että itsenäisellä naisellakin on oikeuksia ja mahdollisuuksia.

Onnea ja huolta

Beatricen palstalla kohoaa nyt kukkivia papupensaita ja mullasta nousee kullankeltaisia maapähkinöitä. Vuohen maito ja kananmunat monipuolistavat perheen ravintoa. Silloin kun sato on hyvä, myytäväksikin riittää tuotteita. Heikon sadon aikaan taas täytyy vain yrittää selviytyä pahimman yli.

Mutta tärkeintä on, että nyt Beatrice on onnellinen! Hän ja lapset nukkuvat ja syövät hyvin, eikä heistä kenenkään tarvitse pelätä väkivaltaa. Beatrice haluaa ehdottomasti, että kaikki hänen lapsensa saisivat koulutuksen, mutta tulojen riittäminen koulumaksuihin herättää paljon huolta. Haaveissa on myös kunnollisen tiilitalon rakentaminen, sillä nykyinen savimaja voi syttyä herkästi tuleen kuivan kauden aikana.

Kenenkään ei pitäisi joutua elämään pelossa tai nälässä. Kuitenkin monet äidit maailman köyhimmissä maissa elävät samankaltaisissa tilanteissa, kuin missä Beatrice eli. He tarvitsisivat jonkun, joka sanoisi: sinäkin voit onnistua! Ole Sinä toivon liekkinä maailmassa ja anna lahja maailman köyhimmille naisille, jotta he saisivat oppia tuntemaan oikeutensa ja pitämään hyvää huolta itsestään ja lapsistaan! Pienelläkin avulla voi olla ihmeellinen vaikutus.

Esimerkiksi jo 20 eurolla perhe saa siemenlajitelman ja työkaluja viljelyn aloittamista varten. 30 eurolla perhe saa vuohen, josta saadaan maitoa ravinnoksi ja jonka jälkeläisiä voidaan myydä eteenpäin. 65 eurolla saadaan kehitysmaan naiselle koulutus, jossa hän saa tietää oikeuksistaan ja oppii kehittämään itselleen vakaan toimeentulon.

Lämmin kiitos avustasi!