Kuvassa myanmarilaiset pakolaislapset Bangladeshin pakolaisleirillä.

Bangladeshin pakolaiskriisi: auta pakolaistyttöjä ja -naisia

Yli 700 000 rohingya-pakolaista on paennut raakoja väkivaltaisuuksia Myanmarista Bangladeshiin. Lahjoita ja anna toivoa paremmasta!

Lue lisää

Bangladeshin pakolaisleiri: maailman suurimmalla pakolaisleirillä asuu enemmän kuin Helsingin verran rohingya-pakolaisia

Myanmarin väkivaltaisuuksia on 2017 elokuusta lähtien paennut jo enemmän kuin Helsingin verran ihmisiä, noin 700 000. Bangladeshin pakolaisleirit olivat täynnä jo ennen vuoden 2017 elokuun väkivaltaisuuksia, mutta nyt leireillä on lähes miljoona pakolaista.

Ihmiset asuvat leireillä vieri vieressä bambuista ja pressuista kyhätyissä hökkeleissä. Asumukset ovat kukkuloiden rinteillä ja sadekaudella ne ovat vaarassa jäädä mutavyöryjen alle. Aluetta uhkaavia trooppisia myrskyjä asumukset eivät kestäisi. Pakolaisten selviytyminen on täysin riippuvaista kansainvälisestä avusta.

Koronavirus Bangladeshin pakolaisleirillä: KUA kouluttaa ehkäisemään tartuntoja

Pakolaisleirillä tehdään epätoivoisesti töitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemikseksi. Olosuhteet ovat haastavat tiheästi asutussa leirissä: fyysisen etäisyyden pitäminen on mahdotonta eikä vettä ja saippuaa ole riittävästi tarjolla.

Myös muiden kuin terveyssektorin avustusjärjestöjen pääsyä leirille on rajoitettu. Kirkon Ulkomaanapu etäkouluttaa pakolaistaustaisia työntekijöitä ja opettajia hygieniasta ja koronavirustartuntojen torjunnasta.

Kirkon Ulkomaanapu auttaa väkivaltaa kokeneita rohingya-tyttöjä ja naisia

Rohingya-pakolaisista suurin osa on naisia ja lapsia. Naisista ja tytöistä moni on joutunut kokemaan julmaa väkivaltaa. Kirkon Ulkomaanavun turvatiloissa naisia ja tyttöjä autetaan käsittelemään traumaattisia kokemuksia ja heille tarjotaan opetusta turvallisessa ympäristössä. Pakolaisleirin rohingya-tytöistä ja naisista vain kuusi prosenttia osaa lukea. KUA antaa tytöille ja nuorille naisille lukutaito- ja toimeentulokoulutusta sekä tietoa naisten oikeuksista.

Rohingya-tytöt ovat joutuneet kärsimään jo liikaa. Auta ja anna heille valoisampi tulevaisuus!