Bangladeshin
pakolaiskriisi:
auta tyttöjä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa tyttöjä ja naisia Bangladeshin pakolaisleirillä?

Yli 700 000 rohingya-pakolaista on paennut raakoja väkivaltaisuuksia Myanmarista Bangladeshiin. Pakolaisten selviytyminen ääriään myöten täynnä olevilla leireillä on täysin riippuvaista kansainvälisestä avusta.

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

  • auttaa väkivaltaa kokeneita tyttöjä ja naisia esimerkiksi tarjoamalla psykososiaalista tukea ja opetusta turvallisessa ympäristössä.
  • antaa tytöille ja nuorille naisille lukutaito- ja toimeentulokoulutusta sekä tietoa naisten oikeuksista.
  • tekee työtä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi esimerkiksi järjestämällä hygieniakoulutusta ja -tiedotusta, sekä jakamalla hygienia- ja suojatarvikkeita.

Rohingya-tytöt ovat joutuneet kärsimään jo liikaa. Auta ja anna heille valoisampi tulevaisuus!

 

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 89 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 11 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Graafinen piirakka, jossa 89 prosenttia vihreällä.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT