Kuvassa myanmarilaiset pakolaislapset Bangladeshissa Cox Bazaarin pakolaisleirillä.

Myanmarin kriisi: Avulla on kiire!


Raakoja väkivaltaisuuksia paenneet ihmiset tarvitsevat pikaisesti apua. He ovat kaikkien perustarpeiden osalta täysin riippuvaisia avustusjärjestöistä.

Auta toimittamaan apua Bangladeshiin. Lahjoita!

Lue lisää

Myanmarista on paennut jo Helsingin verran ihmisiä – yli 650 000 –  raakoja väkivaltaisuuksia Bangladeshin puolelle. Cox Bazarin pakolaisleirit olivat täynnä jo ennen viime elokuun väkivaltaisuuksia, mutta nyt ihmisiä leireillä on kaikkiaan jopa 855 000.

Ihmiset asuvat leireillä vieri vieressä bambuista ja pressuista kyhätyissä majoissa ja odottavat kauhulla lähestyvää pyörremyrskykautta. Asutukset ovat rinteillä ja kovilla sateilla vaarassa jäädä mutavyöryjen jyräämiksi. Trooppiset myrskyt uhkaavat pyyhkiä mennessään koko bambukepeistä kootun hökkelimetropolin.

Moni pakolaisista on aliravittu, väsynyt ja sairas. Heillä on pulaa kaikesta. Jaamme hädässä oleville ruoka-apua ja hygieniapakkauksia, järjestämme terveyspalveluja ja psykososiaalista tukea. Lisäksi annamme murrosikäisille tytöille ja nuorille naisille lukutaito- ja toimeentulo-opetusta sekä tietoa naisten oikeuksista.

Auta toimittamaan pikaisesti apua Bangladeshiin. Lahjoita!