Auta tyttöjä: tee
#kuukautislahjoitus

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa tyttöjä?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella tytöt saavat mahdollisuuden käydä koulua – myös kuukautisten aikana.

Kuukautissiteet ovat luksustuotteita, joihin köyhillä tytöillä ei ole varaa. Kotitekoisia siteiden korvikkeita joudutaan improvisoimaan saatavilla olevista materiaaleista, kuten vanhoista rievuista, sanomalehdistä, hiekasta, höyhenistä tai lehmän lannasta. Kouluissa olevista vessoista saattaa puuttua kokonaan ovi tai lukko.

Usein tytöille ei jää muuta mahdollisuutta kuin jäädä kotiin kuukautisten ajaksi. Pahimmillaan saniteettitilojen ja kuukautissuojien puute saa tytöt keskeyttämään koulunkäynnin kokonaan. Huono kuukautishygienia aiheuttaa tytöille terveysongelmia ja kuukautisiin liittyvät tabut ja haitalliset perinteet rajoittavat tyttöjen elämää.

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

  • jakaa tytöille hygieniapaketteja, jotka sisältävät kuukautissuojia, saippuaa ja alushousuja
  • rakentaa kouluihin vessoja, joissa on käsienpesupisteet ja lukko ovessa, jotta kuukautissuojan voi käydä vaihtamassa turvallisesti koulupäivän aikana
  • järjestää tytöille koulutuksia hyvästä kuukautishygieniasta
  • kouluttaa oppilaita, opettajia ja vanhempia siitä, miten tärkeää on, että tytöt voivat käydä koulua myös kuukautisten aikana
  • tekee vaikuttamistyötä kuukautisiin liittyvien haitallisten perinteiden ja uskomusten kitkemiseksi

Kuukautispäivän tavoitteena on maailma, jossa kaikki tytöt ja naiset voivat hoitaa kuukautisensa hygieenisesti, yksityisesti ja turvallisesti. Samalla pyritään lisäämään tietoisuutta siitä, miten tärkeä rooli hyvällä kuukautishygienialla on siinä, että tytöt voivat käydä koulua ja olla yhteisönsä täysivaltaisia jäseniä vuoden jokaisena päivänä.

Ole osa ratkaisua – tee #kuukautislahjoitus.

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 89 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 11 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Graafinen piirakka, jossa 89 prosenttia vihreällä.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT