Uutta toivoa pakolaisleirin keskelle

Tänne tullaan hakemaan suojaa väkivaltaisuuksilta. Adjumanin alueella Pohjois-Ugandassa asuu noin 200000 pakolaista. Heidän joukossaan on 14-vuotias Viola, joka pakeni Etelä-Sudanista vuonna 2017. Vaikka kotikylä kärsi sodan vuoksi pitkään ruokapulasta, ei kotoa halua lähteä ennen kuin on pakko.

Elämä maanviljelijäperheessä oli aina ollut vaatimatonta, mutta varsinaista hätää ei ollut ennen kuin sota levisi kotiseuduille. Eräänä iltana sotilaat tunkeutuivat Violan perheen kotiin. Äiti ja lapset lukitsisivat itsensä huoneeseen. Ulkona ollut isä kuuli meteliä ja tuli katsomaan, mitä oli tapahtumassa. Sotilaat ampuivat isän, mutta muu perhe pääsi karkuun. Matkalla kohti Ugandaa Viola ja tämän veli joutuivat eroon äidistään eivätkä he ole kuulleet tästä sen jälkeen.

Nyt Viola asuu veljensä kanssa pakolaisalueella savimajassa, jonka ruohokatto pitää viileänä. He saavat kuukausittain ruoka-annoksen, johon kuuluu mm. maissia, öljyä, papuja ja herneitä. Kirkon Ulkomaanapu on rakentanut Adjumaniin kouluja ja yhdessä niistä Viola käy viidettä luokkaa. Ahkera oppilas haaveilee sairaanhoitajan ammatista.

Liity kuukausilahjoittajaksi ja tue haastavissa oloissa elävien lasten unelmia.

Koulu mahdollistaa kovia kokeneille lapsille paremman tulevaisuuden

Kun aurinko laskee kuuden jälkeen, pimeä leviää leiriin. Silloin keskeytyy myös Violan läksyjenteko, sillä hänellä ei ole lamppua, jonka avulla näkisi enää pimeän aikaan lukea.

Koulut tuovat pakolaisalueelle toivoa paremmasta ja mielekästä tekemistä ympäristöön, jossa ei ole liikaa mahdollisuuksia. Lasten pääseminen kouluun on merkki siitä, että kaikesta huolimatta elämä jatkuu.

Kirkon Ulkomaanavun kuukausilahjoittajana autat lapsia ympäri maailmaa pääsemään kouluun ja saamaan mahdollisuuden hyvään elämään. Liity mukaan kuukausilahjoittajaksi ja anna uusi mahdollisuus kovia kokeneille lapsille.