Keräys koulu Ugandaan

Keräys: koulu Ugandaan


Lahjoita, jotta sotaa kokeneiden lasten koulutie voisi jatkua.

Lue lisää

Kuvittele, miten haastavaa koulunkäynti on, kun koulun repaleisista seinistä sataa sisälle tai koulun vessoista puuttuu seinät.

Bidibidin pakolaisasutusalueella Pohjois-Ugandassa tämä on todellisuutta useimmille lapsille: kouluja ei ole tai ne ovat erittäin huonossa kunnossa. Alueella yli 80 % kaikista yläkouluikäisistä ei käy koulua.

Koro Highlandin lukio on yksi alueen harvoista lukioista. Oppilaita on yhdessä luokkahuoneessa yli 200! Osa oppilaista ei siitä huolimatta mahdu luokkiin, vaan joutuu seuraamaan opetusta ikkunoista tai repaleisten telttakangasseinien raoista. Sateen iskiessä tunnit joudutaan keskeyttämään, koska luokkahuoneisiin sataa sisään ja koulukirjat menevät pilalle. Koulun telttavessat tuhoutuivat myrskyssä, mikä on aiheuttanut sen, että monet tytöt jäävät kotiin kuukautisten ajaksi.

Jotta koulua voisi käydä, tarvitaan luokkahuoneita, pulpetteja ja tuoleja, vessoja tytöille ja pojille, majoitusrakennukset opettajille, koulutarvikkeita ja harrastus- ja urheiluvälineitä sekä aurinkokennovalaisimia.

Lahjoita, jotta vaikeissa oloissa elävien lasten ja nuorten koulutie voisi jatkua!

Mitä lahjoituksellasi saa?

Esimerkiksi:

  • kirjoitusvälineet maksavat 5 €
  • rytmisoitin 10 €
  • jalkapallo 20 €
  • kolmen istuttava pulpetti 50 €