Iloinen ugandalaiskoululainen.

Keräys: koulu Ugandaan

Lahjoita, jotta sotaa kokeneiden lasten koulutie voisi jatkua.

Lue lisää

Kuvittele, miten haastavaa koulunkäynti on, kun koulun repaleisista seinistä sataa sisälle tai koulun vessoista puuttuu seinät. Monille pakolaislapsille tämä on arkipäivää: kouluja ei joko ole tai ne ovat erittäin huonossa kunnossa.

Bidibidin pakolaisalueella Ugandassa yli 80 % kaikista yläkouluikäisistä ei käy koulua. Huonoin tilanne on pakolaistytöille. Koro Highlandin lukio on yksi pakolaisalueen harvoista lukioista. Oppilaita on yhdessä luokkahuoneessa yli 200! Osa oppilaista ei mahdu luokkahuoneeseen, vaan joutuu seuraamaan opetusta ikkunoista tai repaleisten telttakangasseinien raoista. Sateen iskiessä tunnit joudutaan keskeyttämään, koska luokkahuoneisiin sataa sisään ja koulukirjat menevät pilalle. Koulun telttavessat tuhoutuivat myrskyssä, mikä on aiheuttanut sen, että monet tytöt jäävät kotiin kuukautisten ajaksi. Pahimmillaan vessojen puute aiheuttaa sen, että tytöt keskeyttävät koulunkäynnin kokonaan.

Jotta koulua voisi käydä, tarvitaan luokkahuoneita, pulpetteja ja tuoleja, vessoja tytöille ja pojille, majoitusrakennukset opettajille, koulutarvikkeita ja harrastus- ja urheiluvälineitä sekä aurinkokennovalaisimia.

Lahjoita, jotta näiden vaikeissa oloissa elävien lasten ja nuorten koulutie voisi jatkua!

Mitä lahjoituksellasi saa?

Esimerkiksi:

  • kirjoitusvälineet maksavat 5 €
  • rytmisoitin 10 €
  • jalkapallo 20 €
  • kolmen istuttava pulpetti 50 €