joulun tarkein lahja

ANNA JOULUN TÄRKEIN LAHJA

Lue lisää

Lapset kaikkialla maailmassa kääntyvät vanhempiensa puoleen. He katsovat silmiin ja nostavat molemmat kätensä ylös – se on sanaton viesti, jonka sanoma on selvä: ota minut syliin.

Vanhemmat haluaisivat antaa lapsilleen turvaa, rakkautta ja huolenpitoa. Mutta todellisuus on usein karu. Ei ole ruokaa. Ei ole varaa koulumaksuihin. Jo pienten lasten on pakko tehdä työtä, jotta köyhä perhe selviytyisi.

Ugandassa pakolaisleirillä elävä Fransine, 20, nostaa lapsensa syliin. Lapsi ei huolehdi huomisesta, mutta äidin ei ole helppoa olla yhtä luottavainen.

Koti jäi taakse

Kongolainen Fransine joutui pakenemaan kodistaan sotilaiden hyökätessä kotikylään. Yhdessä muiden kyläläisten kanssa hän taittoi matkaa jalan kohti naapurimaa Ugandaa, ilman ruokaa, ilman rahaa. Matka oli uuvuttava, eivätkä kaikki jaksaneet perille asti. Mutta Fransine pääsi turvaan pakolaisleirille.

Vuodet kuluivat leirillä. Fransine tapasi miehen ja sai lapsen, mutta jäi pian yksinhuoltajaksi. Tulevaisuus näytti toivottomalta. Kunnes eräänä päivänä hän kuuli hotellialan ammattikoulutuksesta, jonka Kirkon Ulkomaanapu järjesti. Fransine päätti heti tarttua mahdollisuuteen. Kun hänellä olisi ammatti, hän voisi huolehtia itsestään ja pienestä pojastaan! Vihdoinkin elämä sai uuden suunnan.

Äidin ammatti on lasten pelastus

Lukuisat Fransinen kaltaiset äidit köyhissä maissa kaipaavat mahdollisuutta koulutukseen ja toimeentuloon. On tutkittu tosiasia, että äidit hyödyntävät lisääntyneet tulonsa tehokkaasti lastensa hyväksi.

Kun äiti saa ammattikoulutuksen, hän voi huolehtia siitä, että lapsilla on syötävää. Ja siitä, että lapset saavat käydä koulua. Anna joulun tärkein lahja, ja lahjoita ammattikoulutus naiselle kehitysmaassa!

Esimerkiksi jo 30 eurolla nainen saa luku- ja kirjoituskurssin. 55 eurolla nainen saa kolmen kuukauden ammattikurssin menestyksekkään yritystoiminnan käynnistämiseksi. 100 eurolla saadaan koulumaksut 15 lapselle vuodeksi.