Beirutin
räjähdys:
auta lapset
kouluun

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa lapsia ja nuoria Beirutissa?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella lapset saavat mahdollisuuden palata kouluun.

Libanonin pääkaupungissa Beirutissa tapahtui tuhoisa räjähdys elokuussa 2020. Ainakin 200 ihmistä kuoli, 6 500 loukkaantui ja 300 000 jäi tilapäisesti tai kokonaan asunnottomaksi.

Välittömästi räjähdyksen jälkeen Kirkon Ulkomaanapu toimitti kotinsa menettäneille hätäapuna muun muassa ruokaa ja hygieniatarvikkeita.

Talouskriisi, maan poliittisesti hauras tilanne ja koronapandemia olivat jo ennen räjähdystä vaikeuttaneet koulunkäyntiä Libanonissa. Räjähdyksessä vaurioitui yhteensä 208 koulua, jonka seurauksena 85 000 oppilaan koulunkäynti keskeytyi.

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu:

  • jakaa lapsille koulutarvikkeita
  • järjestää etä- ja tukiopetusta
  • kunnostaa räjähdyksessä vaurioituneita kouluja
  • jakaa hygieniapakkauksia
  • järjestää lapsille psykososiaalista tukea

Katastrofien jälkeen on tärkeää, että lapset pääsevät pian takaisin kouluun oppimaan, leikkimään ja toipumaan kovista kokemuksistaan.

Lahjoittamalla sinä voit auttaa.

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 90 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 10 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

 

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT