Beirutin
räjähdys:
Anna hätäapua

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on Beirutissa tilanne?

Ainakin 178 ihmistä on kuollut, 6000 loukkaantunut ja 300 000 ihmisen kodit ovat tuhoutuneet elokuussa Libanonin pääkaupungin Beirutin satama-alueella tapahtuneiden räjähdysten seurauksena. Tuhot ovat valtavat.

Perheet Beirutissa tarvitsevat yhä kipeästi hätäapua, kuten puhdasta vettä ja ruokaa. Koronatilanteen vuoksi on myös huolehdittava tartuntatautien leviämisen ehkäisemisestä. Monien lasten koulunkäynti on keskeytynyt koulurakennusten tuhoutumisen vuoksi. Kirkon Ulkomaanapu toimittaa perheille ruokaa, vettä, hygieniatarvikkeita ja suojaa. Lisäksi KUA auttaa lapsia pääsemään takaisin koulutielle.

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Lahjoitusvaroistamme 88 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Graafinen piirakka, jossa 88 prosenttia vihreällä.

Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti. Varoista 12 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta. Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

KUA:lla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin, ja tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT