Jemenin kriisi:
anna hätäapua

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa heikoimmassa asemassa olevia perheitä Jemenissä?

Jemenissä on meneillään maailman pahin humanitaarinen kriisi. Noin 15 miljoonaa jemeniläistä yrittää selviytyä ilman elintärkeää puhdasta vettä. Erilaiset ripulitaudit ja kolera vaarantavat erityisesti lasten ja vanhusten terveyden. Nyt koronavirus uhkaa jo valmiiksi vaarallisessa tilanteessa olevia perheitä.

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

  • rakentaa vesijärjestelmiä, jotka auttavat tuhansia ihmisiä saamaan vettä Dhamarin maakunnassa.
  • järjestää perheille hygieniakoulutusta.
  • korjaa ja uusii olemassa olevia vesijärjestelmiä.
  • testaa veden laatua, jotta perheet saavat puhdasta ja turvallista juomavettä.

Sinun apuasi tarvitaan kipeästi. Puhdas vesi pelastaa ihmishenkiä. Lahjoita ja auta toimittamaan hätäapua Jemeniin!

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Lahjoitusvaroistamme 88 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Graafinen piirakka, jossa 88 prosenttia vihreällä.

Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti. Varoista 12 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta. Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

KUA:lla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin, ja tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT