Tigrayn kriisi:
auta aliravittuja
lapsia

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa Tigrayssa?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella aliravitsemuksesta kärsivät lapset saavat ravitsemuksellista tukea.

Etiopian Tigrayssa marraskuussa 2020 alkanut sota on heikentänyt alueen ruokaturvaa ja vesitilannetta. Nälänhätä uhkaa yli 400 000 ihmistä. Erityisesti alle viisivuotiaiden vakava aliravitsemus on lisääntynyt.

Sinä voit auttaa. Tee lahjoitus jo tänään!

 

Kirkon Ulkomaanapu toimittaa apua Etiopian pohjoiseen Tigrayn maakuntaan yhdessä Norjan Kirkon Ulkomaanavun ja paikallisten apujärjestöjen avulla.

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu mm.:

 

  • jakaa täydentävää ravitsemuksellista tukea henkilöille, jotka ovat vaarassa joutua vakavasti aliravituiksi
  • järjestää klinikalla tehtäviä ravitsemuksellisia hoitoja henkilöille, jotka jo kärsivät aliravitsemuksesta
  • jakaa tietoa hyvästä ravinnosta, hygieniasta ja alueen turvallisuudesta

Apua kohdennetaan erityisesti alle viisivuotiaille lapsille sekä raskaana oleville ja imettäville äideille.

Voit lahjoittaa myös tekemällä perinteisen tilisiirron:

 

  • Nordea: FI33 1572 3000 5005 04
  • Viite: 1229

 

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 89 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 11 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Graafinen piirakka, jossa 89 prosenttia vihreällä.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT