Tigrayn
nälänhätä:
auta aliravittuja
lapsia

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa Tigrayn nälänhädästä kärsiviä?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella aliravitsemuksesta kärsivät lapset saavat ravitsemuksellista tukea.

Etiopian Tigrayssa marraskuussa 2020 alkanut sota on heikentänyt koko alueen ruokaturvaa ja vesitilannetta. Erityisesti alle viisivuotiaiden vakava aliravitsemus on lisääntynyt. 100 000 lasta on vaarassa kuolla nälänhätään.

Taistelujen aikana seudun viljelysmaita on poltettu ja ryöstetty. Lisäksi karjaa on teurastettu ja maatalouden työvälineitä varastettu. Jo ennen sotaa alueen maatalous kärsi sään ääri-ilmiöistä ja tuhoa tekevistä heinäsirkkaparvista.

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

  • jakaa täydentävää ravitsemuksellista tukea henkilöille, jotka ovat vaarassa joutua vakavasti aliravituiksi
  • järjestää klinikalla tehtäviä ravitsemuksellisia hoitoja henkilöille, jotka jo kärsivät aliravitsemuksesta
  • jakaa tietoa hyvästä ravinnosta, hygieniasta ja alueen turvallisuudesta

Apua kohdennetaan erityisesti alle viisivuotiaille lapsille sekä raskaana oleville ja imettäville äideille.

Sinä voit auttaa. Tee lahjoitus jo tänään!

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 89 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 11 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Graafinen piirakka, jossa 89 prosenttia vihreällä.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT