Afganistanin
konflikti:
auta perheitä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa afganistanilaisia perheitä?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella perheet saavat hätäapua, mm. vettä, ruokaa ja suojaa.

Konflikti pakotti 700 000 afganistanilaista lähtemään kodeistaan vuonna 2021. Kotiseudultaan lähtemään joutuneet perheet kohtaavat nyt kylmän talven ja vakavan ruoan puutteen.

23 miljoonaa ihmistä, eli yli puolet väestöstä kärsii nälästä. Yhdeksää miljoonaa uhkaa nälänhätä. Aliravitsemuksesta kärsivien pienten lasten määrä on kasvanut 3,9 miljoonaan. Miljoonaa lasta uhkaa akuutti aliravitsemus, joka voi hoitamattomana johtaa kuolemaan.

 

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

  • jakaa perheille ruoka-apuna vehnäjauhoja, riisiä, kasviöljyä, papuja ja keksejä
  • jakaa perheille lämmittäviä vilttejä suojaksi kylmältä talvelta

Apua kohdistetaan erityisesti naisille ja lapsille, vammaisille ja sairaille sekä henkilöille, jotka asuvat teltoissa tai ovat ottaneet kotiinsa muita apua tarvitsevia perheitä.

Kirkon Ulkomaanapu ja HIA-Hungary jakavat apua Balkhin ja Samanganin maakunnissa pohjoisessa Afganistanissa.

 

Voit lahjoittaa myös tekemällä perinteisen tilisiirron:

Nordea: FI33 1572 3000 5005 04, viite 2273

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 89 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 11 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Graafinen piirakka, jossa 89 prosenttia vihreällä.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT