Afganistanin
konflikti:
auta perheitä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa afganistanilaisia perheitä?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella perheet saavat hätäapua, mm. vettä, ruokaa ja suojaa.

Humanitaarinen tilanne on ollut heikko jo ennen Talibanin valtaannousua Afganistanissa. Humanitaarisen avun tarpeessa oli vuoden alussa 18 miljoonaa ihmistä.

Konflikti ja koronaviruspandemia on heikentänyt afganistanilaisten perheiden tilannetta entisestään. Moni perhe on joutunut jättämään kotinsa ja perustarpeista on pulaa.

Lahjoita ja auta toimittamaan perheille hätäapua!

Voit tukea Kirkon Ulkomaanavun humanitaarista työtä Afganistanissa ja lähialueilla myös tekemällä perinteisen tilisiirron:

  • Tilinumero: FI33 1572 3000 5005 04
  • Viite: 2273

Kirkon Ulkomaanapu toimittaa hätäavun yhteistyössä Afganistanissa ja lähialueilla toimivien muiden ACT-järjestöjen kanssa.

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 89 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 11 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Graafinen piirakka, jossa 89 prosenttia vihreällä.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT