Afganistanin
konflikti:
auta perheitä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten lahjoitukseni auttaa afganistanilaisia perheitä?

Sinun ja muiden lahjoittajien tuella perheet saavat hätäapua, mm. vettä, ruokaa ja suojaa.

Maailman ruokaohjelman mukaan 95 prosentilla afganistanilaisista ei ole tarpeeksi ruokaa syötäväksi, ja puolet koko väestöstä kärsii akuutista ruokapulasta. Humanitaarinen tilanne oli heikko jo ennen Talibanin valtaannousua. Afganistanissa humanitaarisen avun tarpeessa oli 18 miljoonaa ihmistä vuoden 2021 alussa.

Konflikti ja koronaviruspandemia on heikentänyt perheiden tilannetta entisestään. Monella ei ole kriisien myötä minkäänlaista toimeentuloa, minkä vuoksi perustarpeiden täyttäminen on mahdotonta ilman ulkopuolista apua.

 

Lahjoituksesi avulla Kirkon Ulkomaanapu muun muassa:

  • jakaa perheille ruoka-apuna vehnäjauhoja, riisiä, kasviöljyä, papuja, keksejä ja vauvanruokaa
  •  jakaa perheille lämmittäviä vilttejä lähestyvän kylmän talven varalle

Apua kohdistetaan erityisesti naisille ja lapsille, vammaisille ja sairaille sekä henkilöille, jotka asuvat teltoissa tai ovat ottaneet kotiinsa muita apua tarvitsevia perheitä.

Kirkon Ulkomaanapu ja HIA-Hungary jakavat apua Balkhin ja Samanganin maakunnissa pohjoisessa Afganistanissa. Tarkoituksena on tavoittaa noin 14 000 kaikkein heikommassa asemassa olevaa ihmistä.

 

Voit lahjoittaa myös tekemällä perinteisen tilisiirron:

Nordea: FI33 1572 3000 5005 04, viite 2273

Kuinka paljon lahjoituksestani menee avustustyöhön?

Lahjoitusvaroistamme 89 prosenttia käytetään avustustyöhön.

Lahjoittaessasi Kirkon Ulkomaanavulle voit olla huoletta. Olemme kaikessa toiminnassamme mahdollisimman kustannustehokkaita ja tähtäämme työssämme vaikuttavaan ja pitkäaikaiseen muutokseen. Myös tukitoimet ovat välttämättömiä, jotta voimme toimia tehokkaasti ja luotettavasti.

Varoista 11 prosenttia käytetään tukitoimintoihin, kuten välttämättömiin hallintokuluihin, varainhankintaan, viestintään sekä laadunvalvontaan. Näiden toimintojen ansiosta voit luottaa siihen, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat lapset ja perheet tehokkaasti.

Graafinen piirakka, jossa 89 prosenttia vihreällä.

Miten voin olla varma, että lahjoitukseni menee perille?

Pitkä kokemus, asiantunteva suunnittelu, säännöllinen seuranta ja arviointi sekä huolellinen riskinhallinta ovat luotettavan toimintamme perusta.

Hankkeemme suunnitellaan tarkasti paikallisyhteisön tarpeesta lähtien, ja jo suunnitteluvaiheessa kartoitetaan työhön liittyvät riskit. Valitsemme kumppanimme huolella sekä seuraamme säännöllisesti ja tarkasti hankkeiden edistymistä sekä varojen käyttöä.

Kirkon Ulkomaanapu on ensimmäisenä suomalaisena järjestönä saanut toimintamme laadusta kertovan kansainvälisen Core Humanitarian Standard (CHS) -sertifikaatin.

Kirkon Ulkomaanavulla on nollatoleranssi taloudellisiin väärinkäytöksiin. Tätä periaatetta tukevat tiukat talous- ja hankintaohjeistukset sekä tarkka riippumaton tilintarkastus ja oma sisäinen tarkastaja.

LAHJOITA NYT