Pienlainan avulla riittävä toimeentulo

Nopukoli on 29-vuotias neljän lapsen äiti. Perhe asuu Yarwaleyn kylässä Liberiassa. Kylässä toimii Naisten Pankin tukema Mother´s Club, joka myöntää kylän naisille pienlainoja, kouluttaa heitä lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan. Lisäksi klubissa opetellaan muun muassa bisnestaitoja ja kanankasvatusta.

“Olen syntynyt Yarwaleyssa, mutta lähdimme pakoon sotaa ja palasimme takaisin kylään vuonna 1990.” Nyt Nopukolilla on neljä lasta, joista kolme on poikia ja yksi tyttö. Nuorin lapsista on kuusivuotias.

“Aiemmin jouduin työskentelemään todella paljon elättääkseni itseni. Vielä nykyäänkin joudun tekemään paljon töitä ja kävelemään koko ajan, joten elämä ei ole helppoa.“

“Mothers´ clubista olen saanut lainaa, jolla ostin kaloja, jotka myin eteenpäin. Myyntituloilla olen saanut maksettua lapsieni koulumaksuja. Olen saanut jo maksettua ottamani lainan takaisin”, kertoo nainen tyytyväisenä.

Nopukoli työskentelee päivittäin pellolla aviomiehensä kanssa. Kaksi heidän lapsistaan on koulussa, ja toiset kaksi työskentelevät pellolla vanhempien kanssa. Koulupäivän jälkeen kaksi vanhempaa lasta saapuu auttamaan heitä maanviljelyssä. Lapset kävelevät yksin pellolle, jonne matka kestää noin tunnin. Mitään ei ole koskaan kuitenkaan sattunut heille matkalla pellolle.

“Haluan elämäni menevän parempaan suuntaan. Toivon saavani remontissa olevan majani valmiiksi ja pellon, jolla työskentelen tuottavan hyvän sadon.“