Ajankohtaispäivä verkossa II 23.3.2021

Osallisuuden kieltä oppimassa

Aika: 23.3.2021 klo 9.30-12.00
Paikka: Teams
Ilmoittautuminen: 21.3.2021 mennessä tästä linkistä.
Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin linkki verkkotapaamiseen 22.3.2021.


Aiheena Osallisuuden kieltä oppimassa – opetusmateriaali, joka tukee kotoutujien osallisuutta sekä KUA:n asiantuntijahaastattelussa Saara Lehmuskoski. Haastattelijana KUA:n kirkollisen työn yhteyspäällikkö, toimittaja Soili-Sisko Eskola.

Ohjelma
(muutokset mahdollisia)

9.30 Aloitus, Nina Silander, Kirkon Ulkomaanapu

9.40 Hartaus, Maria Vasamaa ja Mari Ylönen, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta

9.50 Osallisuuden kieltä oppimassa -materiaalityöpaja, Maria Kok ja Sara Isotalo

10.45 Tauko

11.00 Millaiset muutoksen tuulet puhaltavat KUA:assa?
Kehitysyhteistyöalan ja KUA:n muutosprosessien parissa työskentelevää Saara Lehmuskoskea haastattelee KUA:n kirkollisen työn yhteyspäällikkö, toimittaja Soili-Sisko Eskola

11.45 Kansainvälistä diakoniaa paikallisseurakunnassa, Kirsi Haaponiemi, Rauman seurakunta

11.55 PäätösNina Silander

 

Ajankohtaispäivä verkossa on suunnattu kaikille Kirkon Ulkomaanavun työn tekijöille ja tukijoille; Ulkomaanavun yhteyshenkilöille, seurakunnan kaikkien työalojen työntekijöille, viestinnästä vastaaville, luottamushenkilöille ja vastuutehtävissä oleville vapaaehtoisille  ja KUA:n toiminnasta kiinnostuneille. Osallisuuden kieltä oppimassa -opetusmateriaali sopii erityisesti maahanmuuttajien parissa työskenteleville.

Osallisuuden kieltä oppimassa -työpajassa tarjoillaan inspiroivaa materiaalia ja työkaluja maahanmuuttajatyötä tekeville.

Saat haltuusi uuden ”Osallisuuden kieltä oppimassa” kielitietoisen multimediamateriaalin, joka tukee seurakunnan maahanmuuttajien parissa tehtävää työtä! Oppimateriaalilla pyritään kotoutujien yhteiskunnallisen osallisuuden vahvistamiseen ja aktiivisen kansalaisuuden muodostumiseen. Toiveena on herättää innostus siitä, että minäkin voin ja minulla on oikeus vaikuttaa. Kielen oppiminen on tässä keskeistä, koska ilman kieltä ei voi saada yhteyttä muihin ja osallistua ympäröivään yhteiskuntaan.

Materiaalin ovat tuottaneet vapaaehtoiset työryhmät, jotka koostuvat kokemusasiantuntijoista ja opetusalan asiantuntijoista. KUA toteuttaa hanketta tiiviissä yhteistyössä mm. Helsingin yliopiston ja monikulttuurisuus- ja kotouttamistyötä tekevien tahojen kanssa. Materiaalia voi käyttää seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset yhdessä maahanmuuttajien kanssa. Materiaali on maksuton.

Materiaalityöpajan ohjaa materiaalityöryhmän jäsen, tutkijatohtori Maria Kok Itä-Suomen yliopistosta ja Sara Isotalo, Opettajat ilman rajoja –verkostosta.

Kaksi henkilöä katsoo kameraan. Toisella on kädessä khmerin kielellä kirjoitettu kyltti.Saara Lehmuskoski, Head of Transformation.

Saaralla on pitkä kokemus Kirkon Ulkomaanavun kansainvälisen työn tehtävissä. Tämänhetkiseen tehtävään hän siirtyi Kambodzhasta, jossa toimi maajohtajana. Nykyisessä tehtävässä hän tukee Helsingistä käsin KUA:n johtoa muutosprosessien läpivienneissä ja osallistuu KUA:n toiminnan kehittämiseen.

 

 

Lisätietoja ajankohtaispäivästä: nina.silander(at)kua.fi, p.0400 801420