Yliopistokiertue avaa Palestiinan todellisuutta

image

EAPPI-ohjelma (Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel) järjestää kiertueen Suomen yliopistoissa. Ihmisoikeustarkkailijat tulevat kertomaan työstään ja siitä, millaista arki Länsirannalla on. Kiertue alkaa 11.2. Turusta.

Luvassa on myös suoria videopuheluita, joiden välityksellä yleisö voi kysyä heitä askarruttavia asioita myös israelilaisilta ja palestiinalaisilta rauhan eteen työskentelevien järjestöjen edustajilta. Tilaisuuksien lopussa näytetään kansainvälisesti palkittu dokumentti Soldier on the Roof (2012). Se kuvaa Hebronissa, Länsirannalla asuvien siirtokuntalaisten elämää ja asenteita palestiinalaisia naapureitaan kohtaan.

EAPPI on kansainvälinen ohjelma, joka lähettää vapaaehtoisia tarkkailijoita seuraamaan Palestiinan ja Israelin ihmisoikeustilannetta.

Tilaisuudet ovat avoimia ja ilmaisia.

Kiertueen aikataulu:

11.2. klo 17:00-20:00 Turun yliopisto, Calonia 1 -sali.
12.2. klo 17:00-20:00 Jyväskylän yliopisto, luentosali MaA 211, Mattilanniemi
13.2. klo 16:00-19:00 Tampereen yliopisto, Linna-rakennus, Väinö Linna auditorium. (Tilaisuus järjestetään englanniksi)
25.2. klo 16:30-19:30 Helsingin yliopisto, Siltavuorenpenger 1a, sali 1.
27.2. klo 16:00-19:00 Lapin yliopisto, Yliopiston katu 8, A-siipi, luentosali 19 / Eelin sali.

Lisäksi vielä vahvistamattomina kiertuepaikkoina Aalto-yliopisto ja Åbo Akademi.

Kiertueen järjestää EAPPI-ohjelma / Kirkon Ulkomaanapu yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa:

Turun yliopiston oikeustieteellisen laitoksen ja poliittisen tutkimus laitos; Tampereen yliopiston yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö / Rauhan ja konfliktintutkimuskeskus (TAPRI) ja Johtamiskorkeakoulu / Politiikan tutkimus; Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos; Helsingin yliopiston Lähi-idän tutkimus / Maailman kulttuurien laitos ja Kehitysmaatutkimus / Politiikan ja talouden tutkimus.

Israelilais- ja palestiinalaisjärjestöjen edustajien haastattelut sovittava viimeistään 6.2.2014 kello 14.00 mennessä.

Kiertueeseen ja haastatteluihin liittyvissä seikoissa yhteydenotot:

Rami Kolehmainen, vapaaehtoinen, diderot38@hotmail.com / 050 346 6063

Lisätietoja EAPPI-ohjelmasta:

Sabina Bergholm, Kansainvälisen vapaaehtoistyön koordinaattori, EAPPI-ohjelma, sabina.bergholm@kirkonulkomaanapu.fi / 040 6693930

EAPPI (Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel) on kansainvälinen ohjelma, joka lähettää vapaaehtoisia tarkkailijoita seuraamaan alueen ihmisoikeustilannetta ja raportoimaan mahdollisista rikkomuksista. Suomesta EAPPI-ohjelmaan osallistuu Kirkon Ulkomaanapu.

www.eappi.fi ja www.facebook.com/EAPPIfinland

Breaking the Silence koostuu entisistä ja nykyisistä Israelin armeijan sotilaista.

www.breakingthesilence.org.il

Youth Against Settlements (YAS) on palestiinalainen aktivistiryhmä, joka vastustaa väkivallattomin keinoin Israelin siirtokuntapolitiikkaa Palestiinassan. Päätoimipiste on Hebronissa, Länsirannalla.

www.youthagainstsettlements.org

Soldier on the Roof –dokumenttia (2012) tehdessään hollantilaisohjaaja Ester Hertog vietti kolme vuotta Hebronissa, Länsirannalla, asuvien siirtokuntalaisten parissa.

www.youtube.com/watch?v=6xXge_k6MUg