Yhteisvastuukeräys auttaa myös Mosambikin tulvien uhreja

Mosambikia koettelevat pahimmat tulvat kymmeneen vuoteen. Useat kymmenet ihmiset ovat kuolleet ja 150 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa tulvien takia. Tulvan pahimmin koettelema Gazan provinssi on Kirkon Ulkomaanavun työaluetta. Ulkomaanavun paikallinen kumppani Luterilainen maailmanliitto (LML) on joutunut tyhjentämään Gazan toimistonsa tulvaveden valtaamassa Chokwen kaupungissa.Ulkomaanavun kumppanit, LML ja paikallinen kansalaisjärjestö CEDES, varautuvat toimittamaan tulva-alueelle suojapeitteitä, huopia, moskiittoverkkoja, hygieniatarvikkeita, vedenpuhdistustabletteja, saippuaa, vesikanistereita ja keittovälineitä. Lisäksi Ulkomaanapu lähettää lauantaina Nairobin toimistostaan työntekijän Mosambikiin tukemaan CEDES-järjestöä avustustyön suunnittelussa ja tarpeiden arvioinnissa.

Tilanne tulee jatkumaan vaikeana pitkään, sillä sadekausi kestää huhtikuulle asti. Tulvatuhojen korjaaminen ja jälleenrakennustyöt voidaan aloittaa vasta kun maaperä on kuivunut.

Kirkon Ulkomaanapu tukee Mosambikin tulvien uhreja yhdessä sunnuntaina alkavan Yhteisvastuukeräyksen kanssa. Mosambikin tulvien uhreja voi auttaa lahjoittamalla Yhteisvastuukeräykseen.

Kirkon Ulkomaanapu ja sen paikalliset kumppanit ovat osa kirkollisten avustusjärjestöjen verkostoa ACT-allianssia.

Lisätietoja: Viestintäpäällikkö Maija Sankari, p. 040 559 4030.