Yhteisvastuu tukee säästöryhmiä

Yhteisvastuukeräyksen tuotolla torjutaan tänä vuonna ylivelkaantumista Suomessa ja tuetaan pienrahoitustoimintaa Ugandassa. Keräys käynnistyy sunnuntaina 5.2.2012.

Suomessa huimakorkoiset kulutusluotot ovat monille tällä hetkellä ainoa mahdollisuus äkillisen ja välttämättömän hankinnan rahoittamiseen. Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2011 tammi-syyskuussa suomalaiset ottivat 1 038 210 uutta pikavippiä, yhteensä reilun 231,8 miljoonan euron arvosta. Pienlainojen ottajat maksoivat lainoista yhteensä yli 58 miljoonaa euroa erilaisia kuluja.

”Moralisoinnin sijaan meidän on tuettava toinen toisiamme. Olennaista ei ole se, miten tai miksi ihminen on velkaantunut, vaan se, miten hän voi päästä takaisin jaloilleen”, vuoden 2012 Yhteisvastuukeräyksen esimies, Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala muistuttaa.

Pienlainoja suomalaisille ja tukea säästöryhmille Ugandassa

Takuu-Säätiö käynnistää yhteisvastuuvaroin Suomessa pienluottohankkeen, jossa myönnetään taloudellisessa ahdingossa oleville ihmisille matalakorkoisia pienlainoja, joiden avulla he voivat saada elämänsä ja taloutensa uudelleen hallintaan.

Ugandassa yli 1,8 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan sisällissotaa ja raakalaismaisista toimintatavoistaan kuuluisan Lord’s Resistance Army (LRA) -kapinallisliikkeen terroria evakkoleireihin lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Monella itsenäisen toimeentulon hankkimiseen tarvittavat tiedot ja taidot ovat rapistuneet.

Yhteisvastuu tukee Ugandan kyläyhteisöjen säästö- ja lainaryhmiä, joiden jäsenille opetetaan taloudenhallinnan ja itsenäisen toimeentulon hankkimisen perustaitoja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuukeräykseen voi lahjoittaa puhelimitse 0600 1 7010 (10,18 € / puh. + pvm) tai 0600 1 7020 (20,12 € / puh + pvm), tekstiviestillä lähettämällä viesti pienestäkiinni5 (5 €) tai pienestäkiinni10 (10 €) numeroon 16155, osoitteessa www.yhteisvastuu.fi sekä helmikuussa Otto-automaateilla.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja Suomen suurin vuosittain järjestettävä kansalaiskeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Lisätietoja:
Yhteisvastuukeräys, Tapio Pajunen, p. 0400 870 041 tai Salla Peltonen, p. 044 288 4476
www.yhteisvastuu.fi