Yhteisvastuu keräsi 4,1 miljoonaa euroa ylivelkaantumisen torjuntaan ja pienrahoitustoimintaan

image

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 4 103 080,29 euroa. Varoilla torjutaan ylivelkaantumista Suomessa ja tuetaan pienrahoitustoimintaa Ugandassa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

”Keräyskohde oli hyvin ajankohtainen. Tilastokeskuksen mukaan kotitalouksien velkaantumisaste jatkoi kasvuaan ja lainanotto lähes kaksinkertaistui kuluvan vuoden toisella neljänneksellä verrattuna tammi-maaliskuun tilanteeseen. Monet suomalaiset painivat henkilökohtaisten talousongelmien kanssa. Kävikö nyt niin, että talouden synkät näkymät saivat ihmiset ajattelemaan enemmän omaa selviytymistään kuin vaikeuksissa olevia lähimmäisiään”, Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen pohtii.

Pajunen korostaa, että yhteisvastuun tehtävä on nostaa esiin yhteiskunnan epäkohdista kumpuavaa hätää. Hän toteaa, ettei jatkossakaan valita vain helppoja keräyskohteita. Vuonna 2011 Yhteisvastuu keräsi reilut 4,38 miljoonaa euroa yksinäisille nuorille.

Messukylän seurakunta Tampereella nosti keräystulostaan yli 60 prosentilla ja keräsi Yhteisvastuulle reilut 18 000 euroa.”Järjestimme viime vuoden lopussa työyhteisöpäivän, jossa Yhteisvastuukeräys oli keskeisenä aiheena. Mietimme porukalla uusia keräysideoita ja lämmittelimme vanhoja. Koko työyhteisön innokas osallistuminen näkyy keräystuloksen hienona parantumisena”, diakoni Janne Kankainen Messukylän seurakunnasta kertoo.

Ugandassa Yhteisvastuu tukee kyläyhteisöjen säästö- ja lainaryhmiä, joiden jäsenille opetetaan taloudenhallinnan ja itsenäisen toimeentulon hankkimisen perustaitoja. Lisäksi he saavat henkistä tukea traumaattisen menneisyyden käsittelyyn sekä koulutusta yrittäjyys-, ammatti- ja kansalaistaidoissa.

Keräystilitys luovutettiin 15.11. keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyön ja katastrofiavun (60 %), Takuu-Säätiön (20 %), Kirkon diakoniarahaston ja hiippakuntien (10 %) sekä seurakuntien diakoniatyön (10 %) kesken.

Keräystulokset seurakunnittain löytyvät osoitteesta www.yhteisvastuu.fi.

Lisätietoja:
Tapio Pajunen keräysjohtaja, p. 0400 870 041, tapio.pajunen@yhteisvastuu.fi
www.yhteisvastuu.fi

Tilaa Kirkon Ulkomaanavun uutiskirje