Yhdessä sytymme! Peace United -musiikkivideo julki

HJK:n huippujalkapalloilijan Nikolai Alhon ja rap-artisti Särren Kirkon Ulkomaanavulle tekemä musiikkivideo on valmis. Peace United- niminen video julkaistiin Soinisen koululla YK:n rauhanpäivänä maanantaina 21.9. Tilaisuudessa pelattiin tietenkin myös Peace United -jalkapallo-ottelu.

Nikolai Alhon, 22, ja Särren, 33, levyttämä Peace United on rauhan puolesta pelaavan Peace United -joukkueen tunnuskappale. Joukkueen tavoite on ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja uskontojen välistä vastakkainasettelua. Kappale julkaistiin ensi kertaa Helsinki Cupissa 5. heinäkuuta.

”Olin jo lopettamassa musahommat. Mutta kun pyydettiin hymniä rauhanjoukkueelle, oli pakko lähteä mukaan”, Nikolai Alho sanoi kappaleen valmistuttua.

Hänen mukaansa syitä oli useita, mutta yksi oli ylitse muiden: ”Minäkin voisin olla syrjäytynyt, ääriaatteista rauhaa hakeva, katkeroitunut nuori.”

Nyt julkaistavalla musiikkivideolla esiintyvät Alhon ja Särren lisäksi muun muassa jalkapalloilijat Teemu Tainio, Mikael Forssell, Nora Heroum sekä toimittaja Kaj Kunnas.

”Jalkapallo on usealle pelastus – kenttä, jolla omilla teoilla on merkitystä. Kokemus siitä, että nuori voi hallita omaa elämäänsä, ehkäisee turvattomuutta ja turhautumista. Tämä on yhtä tärkeää nuorille pakolaisleireillä, vastaanottokeskuksissa kuin suomalaisessa peruskoulussakin”, sanoo Ulkomaanavun projektikoordinaattori Milla Perukangas.

Lisätietoja: Karita Linden-Lemmetti, tuottaja, p. 040 732 0104 karita.linden-lemmetti[at]kua.fi
www.peaceunited.fi