WeFood ja Kaffa Roastery vähentävät kahvihävikkiä yhdessä

Hävikkiruokamyymälä WeFood aloittaa ensimmäisen oman tuotteensa myynnin. Yhteistyössä helsinkiläisen kahvipaahtimon kanssa tuotettu Kaffa Roastery x WeFood –kahvi tulee myyntiin REDI:n WeFood myymälään 6.2.

Suomalaiset ovat kahvin suurkuluttajia. Vuosittain suomalaiset juovat kahvia noin 10 kg henkeä kohden. Valitettavasti kova kulutus aiheuttaa myös hävikkiä. Suomalaisissa kotitalouksissa päätyy viemäriin yli 23 miljoonaa litraa kahvia vuodessa.

Helsinkiläinen kahvipaahtimo Kaffa Roasteryn tavoiteena on rakentaa Suomen ensimmäinen täysin läpinäkyvästi toimiva paahtimo. Hävikin minimointi on tärkeä osa yrityksen vastuullisuutta.

“Me Kaffalla pyrimme siihen, että kahvihävikkiä ei tule ollenkaan. Paahdamme ja pakkaamme kahvit käsityönä, jolloin inhimillisiä vahinkoja voi kuitenkin sattua – esimerkiksi kahvipussiin menee väärä etiketti tai tilauksessa tapahtuu pilkkuvirhe. Olemme innoissamme yhteistyöstä WeFoodin kanssa, sillä heidän ansiosta saamme mahdollisen kahvihävikin hyötykäyttöön ja samalla tuemme Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyötä”, sanoo Kaffa Roasteryn toimitusjohtajan Svante Hampf.

Ensimmäinen Kaffa Roastery X WeFood –kahvierä on vaaleapaahtoista etiopialaista kahvia.

WeFood hävikkiruokamyymälä on osa Kirkon Ulkomaanavun ilmastotyötä. WeFood myy elintarvikkeita, jotka muutoin olisivat päätyneet hävikkiin. WeFood levittää ruokahävikkiin liittyvää tietoutta muun muassa oppilaitosyhteistyöllä. Kaffa Roastery x WeFood –kahvi on WeFoodin ensimmäinen oma tuote.

”Ruokahävikki on myös ympäristökysymys ja on hienoa, että ruokahävikin vähentämiseen on lähtenyt kanssamme mukaan monenlaisia toimijoita. WeFood-myymälässä on ollut harjoittelijoita kahdeksasta eri oppilaitoksesta ja hävikkiruokalahjoituksia on saatu yhteensä 35 eri yritykseltä. Tänä vuonna autamme mielellämme uusiakin kumppaneita hävikin hyödyntämisessä”, sanoo WeFoodin projektipäällikkö Else Hukkanen.

 

Kahvit kuljetetaan myymälään Nissanin sponsoroimalla e-NV200 sähköpakettiautolla. Ympäristöystävällisyyden huomioiminen on WeFoodille tärkeää kaikessa toiminnassa. Nissan on ollut mukana yhteistyökumppanina myymälän perustamisesta asti.

Ensimmäinen Kaffa Roastery X WeFood –kahvierä on vaaleapaahtoista etiopialaista kahvia. Erä tulee myyntiin torstaina 6.2. WeFood-myymälään, REDIn K1-kerrokseen ja lanseerauspäivänä myymälässä on ilmainen kahvitarjoilu.

 

Yhteydenotot:
WeFoodin projektipäällikkö Else Hukkanen
p. +358 400 103 290

Pressikuvat: https://kirkonulkomaanapu.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/14907270/513898/fi