Vuokko Hovatan kesä alkaa Suvivirrestä

Suvivirsi

Taiteilija Vuokko Hovatta on antanut heleän äänensä Suvivirsi-kampanjalle. Juuri julkaistulla videolla hän tulkitsee kesään siivittävän virren tango-orkesteri Unton jäsenistä koostuvan bändin kanssa.

 

”Suvivirsi on ollut minulle lapsesta saakka biisi, jonka myötä alkaa kesäloma. Se on siirtymä kesään. Tähän biisiin liittyy paljon tunteita. Ajatuksiin nousevat välittömästi kevätjuhlat ja kesäloma, jolloin perhe pääsee viettämään aikaa yhdessä”, kertoo Vuokko Hovatta.

Juuri kun video tuli verkkoon, hän pakkasi tavaroita lähteäkseen siirtolapuutarhamökilleen. Siellä hän harjoittelee seuraavaa keikkaansa.

”Minulla liittyy Suvivirteen paljon tunteita. Videota oli ilo tehdä yhdessä kansanmusiikkia soittavan bändin kanssa. Sovitus on raikas.”

Hovatta odottaa innolla esiintymistään Helsingissä 27. toukokuuta. Narinkkatorilla järjestettävässä Suvivirsi-tapahtumassa Hovattaa säestää UMO. Toinen solisti on Martti Saarinen.

”UMO:lle on tehty Suvivirren uusi sovitus tekstilähtöisesti. Se on ollut kaiken treenaamisen ydin. Sama pätee kaikkiin muihin biiseihin, joita esitämme Narinkkatorilla. Mukana on myös kepeää tanssimusiikkia.”

”Yhdessä laulamisessa on voimaa. Se on tunteisiin vetoavaa. Suvivirttä on aina laulettu porukalla, ja itse tykkään laulaa ryhmässä.”

Keväällä käytyä Suvivirsi-keskustelua Hovatta pitää lähinnä koomisena.

”Jokaiselle Jumala on erilainen. Minulla ei ole persoonallista uskoa, vaan käsitys siitä, että joku voima meitä säätelee. Suvivirsi on paljon muutakin kuin uskonnollinen laulu.”

Suvivirsi-kampanja alkaa Suvivirren sunnuntaista tulevana viikonloppuna. Siitä lähtee sarja Suvivirsi-tapahtumia ympäri Suomea.  Katso tapahtumatiedot Suvivirren Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/suvivirsi/events

Vuokko Hovatta Suvivirsitapahtumassa Helsingin Narinkka-torilla tiistaina 27. toukokuuta kello 17 ja 19.

Teksti: Eeva Suhonen