Uskomaton tulos! Naisten Pankki kerännyt 15 miljoonaa kehitysmaiden naisille

Vuonna 2007 perustettu Naisten Pankki on 12 toimintavuotensa aikana kerännyt jo yli 15 miljoonaa euroa. Varoilla on tuettu kehitysmaiden naisten ja tyttöjen yrittäjyyttä sekä koulutusta.

Naisten Pankin tavoitteena on tukea kehitysmaiden naisia vaikuttavalla, ammattimaisella ja pitkäkestoisella tavalla.  Vuosien aikana on kerätty yhteensä yli 15 miljoonaa euroa. Perustajajäsen ja ohjausryhmän puheenjohtaja Anni Vepsäläinen on saavutuksesta vaikuttunut.

”Haluan sanoa lämpimät kiitokset Naisten Pankin pitkäjänteisen ja vaikuttavan työn tukijoille. Iso kiitos kuuluu myös yli 3000:lle vapaaehtoisellemme, jotka ovat Naisten Pankin toiminnan perusta!”

12 vuoden aikana hankkeiden piirissä on ollut 60 000 naista ja tyttöä. Naisten Pankista on tullut yhteiskunnallisesti merkittävä toimija ja hyvä tulos kannustaa tavoittelemaan myös uusia unelmia.

”Naisten Pankki on tunnustettu edelläkävijä kehitysmaiden naisten yrittäjyyden edistäjänä. On upeaa, että nykyään nimenomaan naisten ja tyttöjen tukeminen on myös Suomen valtion kehitysyhteistyön yksi painopistealue.”

Merkittävin tulonlähde Naisten Pankille ovat kuukausilahjoitukset. Muita tärkeitä varainhankintatapoja ovat toisenlainen lahja sekä yritys- ja yksityislahjoitukset. Naisten Pankki on myös iso tapahtumatoimija, näistä kävely –  ja golftapahtumat ovat suurimpia varainhankinnallisesti.

”Naisten Pankki on hyvässä iskussa ja haluamme jatkaa tätä hyvää työtä. Yksi uusista avauksistamme on muun muassa hanke, jossa Ugandaan on perustettu yhteiskunnallinen kanalayritys. Nyt on hyvä hetki mennä eteenpäin upeiden yhteistyökumppaneidemme, tukijoidemme ja vapaaehtoistemme kanssa kohti uusia unelmia. Työtä riittää vielä runsaasti.”

 

Vuonna 2007 perustettu Naisten Pankki kerää varoja kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja omaehtoisen toimeentulon tukemiseen. Naisten Pankin hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu yhdessä paikallisten kumppaniensa kanssa.

Kuvituskuvaa:

https://img.materialbank.net/NiboWEB/kirkonulkomaanapu/showCartPublicContent.do?uuid=15227685&random=399952&lang=fi

Lisätiedot:

Anni Vepsäläinen, Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja

+358 400 400074, anni.vepsalainen@messukeskus.com

Jaana Hirsikangas, Naisten Pankin yhteyspäällikkö

+358 40 704 6726, jaana.hirsikangas@kua.fi