Ulkomaanapu näkyvästi mukana Maailma kylässä -festivaaleilla

Kirkon Ulkomaanapu tuo tänä vuonna Maailma kylässä -festivaaleille Meeri Koutaniemen kuvia Myanmarista, Lauri Tähkän tunnelmat Nepalista sekä tiukkaa asiaa Opettajat ilman rajoja –verkostosta. Koulutuksen katastrofista ovat puhumassa Jussi Karakoski ulkoministeriöistä sekä kansanedustajat Päivi Lipponen ja Raija Vahasalo. Lavalla nähdään myös Kirkon Ulkomaanavun aktivistit Toivo ja Rauha.

Tänä vuonna Ulkomaanapu on jo perinteeksi muodostuneen keväisen festivaalin pääyhteistyökumppani. Ulkomaanavun teema on ”Katastrofin ainekset”.

Lavalla keskustellaan kehitysmaiden koulutuksen laadun parantamisesta. Katastrofin ainekset -kampanja muistuttaa, että maailmasta puuttuu 1,6 miljoonaa opettajaa. Kehitysmaissa yhä useampi lapsi päättää koulun oppimatta kunnolla lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan. Syynä ovat opettajapula ja opettajien puutteellinen koulutus.

Tule kuulemaan, mitä annettavaa on suomalaisella koulutusalan osaamisella kehitysmaiden opettajien koulutuksen parantamiseksi, ja mitä Opettajat ilman rajoja -verkosto tekee käytännössä. Kuulet samalla ensimmäisen opettajien koulutusmatkan kuulumiset Keniasta.

Puhumassa ovat ulkoministeriön koulutuksen neuvonantaja Jussi Karakoski, kansanedustaja Päivi Lipponen, kansanedustaja Raija Vahasalo sekä opettaja Nina Luoma. Kirkon Ulkomaanavun aktivistit Toivo ja Rauha liittyvät myös keskusteluun.

Kirkon Ulkomaanavun teltassa voi allekirjoittaa vetoomuksen hauraiden valtioiden opetuksen laadun ja opettajakoulutuksen puolesta.

Samassa teltassa on palkitun valokuvaajan Meeri Koutaniemen huikeita kuvia pakolaisleiriltä Myanmarissa. Teltassa voi myös  keskustella Ulkomaanavun työntekijöiden kanssa ja ottaa mukaan ilmapallon.

Lauantaipäivän starttaa Kirkon Ulkomaanavun lähettiläs Lauri Tähkä. Hän esiintyy Savanni-lavalla ja kertoo myös koskettavasta vierailustaan Nepaliin, jossa tapasi kastittomia dalit-naisia. Nepalin matkan aikana Lauri Tähkä näki, kuinka yrittäjiksi ryhtyneet naiset olivat vahvistaneet asemaansa perheissään ja kyläyhteisöissään.

Maailma kylässä –festivaali järjestetään 24.-25. toukokuuta Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Kirkon Ulkomaanavun teltta löytyy osastolta G462.

Ohjelma:
24.5. kello 11, Lauri Tähkä esiintyy Savanni-lavalla
24.5. kello 13-13.50, keskustelu Opettajakoulutuksen tuloksista Mekong-lavalla
24.5. kello 11-20, voit allekirjoittaa vetoomuksia Kirkon Ulkomaanavun teltassa
25.5. kello 11-18, voit allekirjoittaa vetoomuksia Kirkon Ulkomaanavun teltassa

Lisätietoja:
Elisa Vepsäläinen, kampanjoiden ja vaikuttamistyön suunnittelija, puh:  040 648 2895
Eeva-Maria Laakso, markkinointipäällikkö, puh: 040 631 2207