Jesse Kaikuranta ja Lauri Tähkä täyttivät kirkon – tuotto 23 000 euroa

image

Kirkon Ulkomaanavun joulukonsertti täytti Helsingin Johanneksenkirkon viimeistä penkkiriviä myöten keskiviikkoiltana. Kuulijoita oli yli 2000, ja konsertti tuotti noin 23 000 euroa.Tuotto matkaa kehitysmaihin, joissa se käytetään erityisesti koulutuksen ja toimeentulon kohentamiseen.

Toisenlainen joulukonsertti järjestettiin nyt ensimmäisen kerran. Loppuunmyydyssä konsertissa lauloivat Ulkomaanavun lähettiläät Jesse Kaikuranta ja Lauri Tähkä.

Tunnelmallisessa konsertissa kuultiin sekä artistien omia kappaleita että perinteisiä joululauluja.

”Vastaanotto oli mahtava ja lämmin – näin suurelta yleisöltä. Joululauluissa on oma tunnelmansa – ne luovat tilaisuuteen erilaisen fiiliksen. Nyt tuotto menee hyvään tarkoitukseen ja tunnen asian tärkeäksi”, tunnelmoi Jesse Kaikuranta.

Kaikurannan tulkinnat perinteisestä joululauluista – suomeksi ja ruotsiksi – herkistivät yleisön.

”Ihmisten fiilis on kirkossa erilainen. Näin suuressa joukossa on suuri voima ja energia. Täällä on ihmeellinen jännitys”, totesi Lauri Tähkä.

Konsertissa esiintyi myös kuoro Lumous Group. Iltaa säesti Lenni-Kalle Taipale, joka omalta osaltaan loihti pianonsa takaa kirkkoon ylevää tunnelmaa.

Unohtumaton matka Afrikkaan

Konsertin tuotto, 23 000 euroa, menee Toisenlaisen lahjan kautta Kirkon Ulkomaanavun työhön kehitysmaiden köyhimpien ihmisten hyväksi.

Jesse Kaikuranta vieraili syksyllä Sierra Leonessa tutustuen Ulkomaanavun työhön. Hän tapasi siellä ammattikoululaisa ja kuuli heiltä sydäntä särkeviä tarinoita sodan julmuuksista. Kaikurannan ihmeeksi ihmiset jaksoivat silti hymyillä.

”Sierra Leonessa elämä on yhteisöllistä. Näin, että kamalista asioista pystyy pääsemään pisteeseen, jossa elämästä voi myös nauttia”, kertoi Kaikuranta muistellen tapaamaansa nuorta opiskelijanaista.

Isot laulut, isot tunteet

Syvät tulkinnat joululauluista liikuttivat yleisöä. Lauri Tähkä kertoi kuulijoille matkastaan Nepaliin.

”Ihastuin maahan täydellisesti. Minuun teki vaikutuksen paikallisten naisten energia sekä heidän riemunsa yhteisissä tapaamisissamme.” Nepalissa Laurin Tähkä tutustui myös Naisten Pankin toimintaan.

Konsertti-illan juonsi Niina Backman, joka liikuttui kyyneliin asti muistellessaan omia kokemuksiaan Ulkomaanavun matkalla Kongon demokraattisessa tasavallassa.

”Opin, että pitäisi oppia nauttimaan tästä hetkestä.”

Konsertti päättyi yhteislauluun Arkihuolesi kaikki heitä. Kirkko täyttyi rauhallisuudesta ja lähestyvän joulun odotuksesta.

Katso lyhyet musiikkivideot artistien matkoilta:

Lauri Tähkä Nepalissa – Kanssas minne vaan

Jesse Kaikuranta Sierra Leonessa – Tänään