Tomi Järvinen Kirkon Ulkomaanavun kansainvälisen työn johtajaksi

Kasvatustieteiden tohtori Tomi Järvinen, 41, on valittu Kirkon Ulkomaanavun kansainvälisen työn johtajaksi. Tehtävän nykyinen hoitaja Jouni Hemberg siirtyy Kirkon Ulkomaanavun erityisedustajaksi Washingtoniin.Järvinen on tehnyt pitkän uran kehitysyhteistyöjärjestöissä ja työskennellyt myös Saharan eteläpuolisessa Afrikassa Fida Internationalin palveluksessa. Kirkon Ulkomaanapuun hän siirtyy Suomen World Visionin kansainvälisen työn ohjelmajohtajan tehtävästä. Järvinen aloittaa tehtävässään 1. elokuuta.

”Kirkon Ulkomaanavun keskeisiin tavoitteisiin on helppo yhtyä. On vaikeaa kuvitella motivoivampaa tavoitetta kuin ihmisarvon ja ihmisarvoisen elämän puolustaminen”, Järvinen sanoo.

Hänen mukaansa toiminta koulutuksen, toimeentulon ja vakaiden kansalaisyhteiskuntien puolesta on kehitysyhteistyön ydintä.

”Globaalit muutokset tulevat leimaamaan kehitysyhteistyötä ja humanitaarista apua. Uskon, että 10-15 vuoden aikana näemme radikaalejakin muutoksia. On mukavaa päästä tekemään työtä Kirkon Ulkomaanavun ammattilaisten kanssa.”

Uudessa tehtävässään Järvinen vastaa kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun johtamisesta. Kirkon Ulkomaanavulla on toimintaa noin 20 maassa ja kuusi aluetoimistoa Aasiassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Latinalaisessa Amerikassa.