Toisenlaisten lahjojen suosio jatkuu

image

Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen lahja tuo tänäkin jouluna iloa monelle. Toisenlaisten lahjojen myynti on lisääntynyt tänä vuonna tähän mennessä neljänneksen vuoden 2007 vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Toisenlaiset lahjat ovat nyt myynnissä neljättä vuotta.

Toisenlaiset lahjat tuottavat iloa siellä, missä avun tarve on suurin. Esimerkiksi tällä hetkellä katastrofiteemaan annetut lahjat, kuten puhdas vesi, huopa ja kuokka ja siemenet muuttuvat lisäravinnoksi ja ruokaöljyksi aliravituille lapsille Etiopiassa, missä yli kuusi miljoonaa ihmistä on kuivuuden vuoksi ruoka-avun tarpeessa.

Viime vuonna Toisenlaisen lahja tuotti Kirkon Ulkomaanavulle 1 750 000 euroa. Tänä vuonna lahjoituksia odotetaan 2,2 miljoonan euron arvosta. Toisenlaisia lahjoja voi hankkia ympäri vuoden, mutta joulu on ehdottomasti myynnin sesonkiaikaa.

Eettisten ja ekologisten lahjojen suosion nousu on siivittänyt Toisenlaisen lahjan myyntiä.

– Toisenlaisten lahjojen hyödyllisyys on saamamme palautteen mukaan ilahduttanut monia. Suomalaiset kokevat kotinsa täyttyvän turhasta tavarasta ja roinasta. Toisenlainen lahja ei jää käyttämättömänä lojumaan, vaan se toimitetaan sinne, missä sitä todella tarvitaan. Ihmiset ovat olleet aidon ilahtuneita saamistaan ja antamistaan lahjoista, kertoo sidosryhmäjohtaja Marianne Heikkilä Kirkon Ulkomaanavusta.

Kolme suosituinta lahjaa ovat koulupuku, vuohi ja puuntaimet. Tänä vuonna Toisenlaisten lahjojen joukko on kasvanut entisestään. Lahjauutuuksia ovat lääkkeet, huopa, koulutarvikkeet sekä kylätyöntekijä.

Toisenlaiset lahjat löytyvät osoitteesta www.toisenlainenlahja.fi. Lahjoja voi tilata Kirkon Ulkomaanavusta myös sähköpostitse toisenlainenlahja@kirkonulkomaanapu.fi tai puhelimitse (09) 1802 583.

Lisätietoja:

Varainhankinnan koordinaattori Piia Huurtola 09 1820 560, piia.huurtola@kirkonulkomaanapu.fi
www.toisenlainenlahja.fi