Toisenlainen Lahja eettisten lahjojen kestosuosikki

image

Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen Lahja on jo neljä vuotta ollut joulun suosituin eettinen lahja. Kehitysmaiden ihmisiä auttavat lahjat, kuten vuohet ja puuntaimet, ovat tulleet luontevaksi osaksi suomalaisten joulunviettoa. Toisenlaisten Lahjojen kautta kerättiin kehitysmaiden ihmisien auttamiseksi vuonna 2009 yhteensä 1,4 miljoonan euroa.

Tämän vuoden uutuuslahja on Ateria koko kylälle. Lahja auttaa perheitä ja jopa kokonaisia kyliä saamaan hätäapuna ruokaa ja selviämään pahimman kriisin yli katastrofin sattuessa tai konfliktialueilla. Välittömän hätäavun lisäksi lahja auttaa kehittämään viljelymenetelmiä kehitysmaissa. Työn tavoitteena on aina pysyvä muutos parempaan.

"Ateria koko kylälle tulee suureen tarpeeseen. Lahjoitukset menevät ihmisille, jotka ovat menettäneet kaiken”, kommentoi varainhankintapäällikkö Ritka Heino.

Jo monen vuoden ajan suosituin Toisenlainen Lahja on ollut koulupuku, viime vuonna niitä myytiin 11 500 kappaletta. Puuntaimia myytiin 7 500 kappaletta ja vuohia 6 000. Viime vuoden uutuuslahjaa Naisten Pankin Ammattia myytiin 4 500 kappaletta. Yritykset antoivat viime vuonna Toisenlaisia Lahjoja 200 000 euron edestä.

"Uskon, että ostamalla Toisenlaisen Lahjan, ihmiset ottavat myös kantaa köyhien maiden ihmisten tilanteen parantamiseksi, ja samalla Toisenlainen Lahja on kiireiselle ihmiselle hyvä valinta, koska ostokset voi tehdä verkossa kätevästi ja nopeasti", Heino toteaa.

Huusseja, kasvimaita, puhdasta vettä ja muita Toisenlaisia Lahjoja saa osoitteesta www.toisenlainenlahja.fi tai puhelimitse 020 787 1201.

Lisätietoja:
Varainhankinnan päällikkö Ritka Heino, p. 040 518 4536