Täysillä kohti kymppiä – Naisten Pankilla pian koossa 10 miljoonaa

Suomalainen vapaaehtoisverkosto Naisten Pankki on reilun yhdeksän toimintavuotensa aikana onnistunut keräämään yli 9 miljoonaa euroa ja tavoittelee nyt 10. miljoonaa kehitysmaiden naisten paremman tulevaisuuden hyväksi.

Naisten Pankin toiminta käynnistyi yhdeksän vuotta sitten toukokuussa 2007. Ensi vuonna vietetään siis toiminnan 10-vuotisjuhlavuotta.

Mukaan 10 miljoonan tavoitteluun on kutsuttu mukaan niin Naisten Pankin yhteistyökumppanit kuin tuhannet vapaaehtoiset. Tavoitteen saavuttamista seurataan loppukesän ja syksyn aikana viikoittain Naisten Pankin verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Tällä hetkellä Naisten Pankin paikallisryhmiä on 35, ja niissä toimii noin 3 000 vapaaehtoista. Heidän työnsä merkitys koko toiminnalle on äärimmäisen tärkeää.

Säännöllisiä kuukausilahjoittajia Naisten Pankilla on yli 3 200. Kuukausilahjoitusten lisäksi varoja kerätään eri tapahtumissa lukupiireistä ja myyjäisistä isoihin valtakunnallisiin tapahtumiin. Näkyvin valtakunnallinen tapahtuma on syksyinen vapaaehtoisvoimin järjestetty Kävele Naiselle Ammatti -hyväntekeväisyyskävely, johon osallistuu vuosittain tuhansia kävelijöitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Uusimpia vapaaehtoisponnistuksia ovat Golfaa Naiselle Ammatti ja Lue Naiselle Ammatti -kiertueet sekä syksyllä 2016 käynnistyvä Joogaa Naiselle Ammatti.

Naisten Pankin työn tuloksena 14 eri maassa yhteensä 30 000 naista kehitysmaissa on saanut mahdollisuuden toimeentuloon. Epäsuorasti työstä on hyötynyt yhteensä liki 140 000 ihmistä.

”Viime vuosi oli Naisten Pankin ennätysvuosi talouden alakulosta huolimatta ja keräsimme silloin kaikkiaan 1,44 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tahti on jatkunut, ja 10 miljoonan euron raja todennäköisesti rikkoutuu ennen vuoden vaihdetta”, toteaa Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen.

10 miljoonan euron rajan rikkominen on merkittävä saavutus, mutta työ ei jää tähän. Naisten Pankin tavoite on jatkossa tavoittaa yhä uusia vapaaehtoisia ja tukijoita ja jatkaa tärkeää työtä kehitysmaan naisten ja lasten tukemiseksi.

Lisätietoja: Reetta Meriläinen, Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja,
p. 0400 464220, reetta.merilainen@naistenpankki.fi

Naisten Pankki on vapaaehtoisverkosto, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten toimeentuloa ja yrittäjyyttä tukevaan kehitysyhteistyöhön. Vapaaehtoisia on tuhansittain ympäri Suomen ja paikallisryhmiä 35. Naisten Pankin varoja hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu.

www.naistenpankki.fi