Suvivirsi-tapahtumia järjestetään jo 150 paikkakunnalla

Suvivirttä veisataan tänä keväänä koulujen lisäksi yli 150 paikkakunnalla ympäri Suomen. Suvivirsi-kampanja järjestetään nyt toista kertaa. Sen ovat ideoineet yhteistyössä Kirkon Ulkomaanapu ja Kirkko Helsingissä. Kampanjan tuotoilla rakennetaan kouluja Haitiin.

– On ollut todella iloinen yllätys, että kampanja on levinnyt näin nopeasti. Yhteislaulutilaisuudet ovat lyöneet itsensä läpi. Viime vuonna mukana olivat Helsinki ja Turku, tänä vuonna jo yli 150 seurakuntaa Pudasjärveltä Saloon on mukana, kertoo kirkollisen työn päällikkö Petri Merenlahti Kirkon Ulkomaanavusta.

Vuoden 2010 maanjäristyksessä Haitissa tuhoutui yli 4 000 koulua, joista suuri osa on vielä korvattu teltoilla ja väliaikaisilla rakennuksilla. Kirkon Ulkomaanapu rakentaa Haitissa uusia turvallisia ja ympäristöystävällisiä koulukeskuksia. Viime vuonna valmistui kaksi ja tänä vuonna niitä on valmistumassa kymmenen.

Koulun aloittaminen mahdollisimman nopeasti katastrofin jälkeen tuo lapsille ja nuorille turvaa. Mitä kauemmin koulun uudelleenaloittamiseen menee, sitä todennäköisempää on koulun keskeyttäminen. Kouluhankkeissa myös siirretään rakennusosaamista paikallisille.

– Kansainvälisen rahoituksen ja tuen jatkaminen ovat edelleen tärkeitä Haitin hauraalle valtiolle. Koulutuksen tukeminen on tässä avainasemassa, toteaa Merenlahti.

Suvivirren sunnuntaina 27. toukokuuta kerätään koko maan suomenkielisissä seurakunnissa kolehti, jonka tuotoilla rakennetaan kouluja Haitiin. Myös eri puolilla maata järjestettävissä yhteislaulutilaisuuksissa ja monissa rippikoulujumalanpalveluksissa kerätään kolehdit Haitille. Ruotsinkielisissä seurakunnissa tuetaan Ulkomaanavun kouluhanketta Kongon demokraattisessa tavasavallassa. Kirkon Ulkomaanapu on painattanut Suvivirsi-lauluvihkoja seurakuntien käyttöön.

Suurimpia tapahtumia ovat Kirkkomusiikkijuhlat Jyväskylässä, jossa Suvivirttä veisaa lähes 6 000 kuorolaista kävelykadulla 26. toukokuuta noin kello 14.45 sekä Suvivirsi -tapahtuma Kampin kappelin avajaisten yhteydessä Helsingin Lasipalatsinaukiolla torstaina 31.5. kello 18.

Jos ei pääse mukaan laulamaan, lahjoituksen voi tehdä myös verkkosivuilla www.suvivirsi.fi. Sivuilta löytyvät myös kaikki tapahtumapaikkakunnat.

Lisätietoja:
Kansainvälisen työn johtaja Jouni Hemberg, p. 050 325 9575
Kirkollisen työn päällikkö Petri Merenlahti, p. 050 329 9976
www.suvivirsi.fi

Valokuvat ja logot http://www.dropbox.com/gallery/8618272/1/Suvivirsi2012_valokuvat?h=eab5f8
Kaikki valokuvat: Zara Järvinen/Kirkon Ulkomaanapu.