Suvivirsi-kampanjalla rakennetaan koulu Haitiin

image

Tänä keväänä rakkaalla Suvivirrellä on kesälomalle saattamisen lisäksi toinenkin tehtävä: sen avulla voi auttaa haitilaislapsia pääsemään kouluun.

Kun meillä juhlitaan kouluvuoden päättymistä, toisella puolen maapalloa, Haitissa, odotetaan, että koulu voisi kunnolla alkaa. Vuoden 2010 maanjäristyksessä tuhoutui yli 4000 koulua, joista suurin osa on vielä korvattu teltoilla ja väliaikaisilla rakennelmilla. Kirkon Ulkomaanapu ja Helsingin seurakunnat ovat käynnistäneet kampanjan, johon osallistumalla voi tukea koulun jälleenrakennusta Haitissa.

Kampanjan avulla kerätyt varat ohjataan koulun rakentamiseen Leoganen kaupunkiin Haitiin. Leogane sijaitsee alueella, joka kärsi suurimmat tuhot tammikuun 2010 maanjäristyksessä. Rakennettava koulu on nimeltään Croix de Peres ja se tulee tarjoamaan opiskelumahdollisuuden noin sadalle oppilaalle.  Vanha koulurakennus sai maanjäristyksessä pahat vauriot ja se joudutaan purkamaan.

Uuden koulun rakentaminen aloitetaan tänä vuonna. Rakentamisesta vastaa Kirkon Ulkomaanapu.

”Koulurakennustyömaalla tulee työskentelemään paikallisia ihmisiä, monet heistä koulun oppilaiden vanhempia, joten rakennusprojektilla tuetaan myös koululaisten perheitä. Haiti tulee tarvitsemaan apua vielä pitkään. Kirkon Ulkomaanapu on keskittynyt työssään koulujen jälleenrakentamiseen. Kouluun pääseminen katastrofin jälkeen on erittäin tärkeää lapsille ja koko perheelle”, Kirkon Ulkomaanavun viestintäjohtaja Veera Hämäläinen korostaa.

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt kouluhankkeeseen 125 000 euroa. Kolehdeilla, vapaaehtoisilla lahjoituksilla ja suvivirsi.fi –sivuston lahjoitustoiminnon kautta tavoitteena on kerätä saman verran.

Tänä keväänä kuka tahansa voi yhtyä lauluun ja antaa äänen kampanjan tunnukselle SUVI-linnulle!

Suvivirren sunnuntaina 29.5.2011 kaikissa Helsingin kirkkojen messuissa veisataan Suvivirsi ja kerätään kolehti Haitiin. Stadin Suvivirsi-yhteislaulutapahtumassa Narinkkatorilla 31.5. kaikki voivat laulaa ja osallistua kampanjaan. Alkukesänä ympäri Helsinkiä järjestetään Suvivirsi-kampanjan tapahtumia. Kampanjaan voi osallistua myös verkossa www.suvivirsi.fi ja Facebookissa www.facebook.com/suvivirsi.

Lisätietoja:
Kirkon Ulkomaanapu:
viestintäjohtaja Veera Hämäläinen, p. 050 386 6634
seurakuntayhteyksien koordinaattori Asta Turtiainen, p. 050 566 6278

Helsingin seurakuntayhtymä:
viestintäjohtaja Seppo Simola, p. 050 551 4442
projektipäällikkö Eeva Salonen, p. 050 3800 907