Suomalaisten auttamishalu näkyi Toisenlaisen Lahjan myynnin kasvussa

Vuohi on vuosi toisensa jälkeen suosituimpia eettisiä lahjoja. Kuva: Paul Jeffrey.
Vuohi on vuosi toisensa jälkeen suosituimpia eettisiä lahjoja. Kuva: Paul Jeffrey.

Suomalaiset ostivat Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisia Lahjoja viime vuonna 1,15 miljoonalla eurolla. Se on reilut 14 prosenttia enemmän verrattuna edelliseen vuoteen. Suosituin lahja oli vuohi.

Jo klassikoksi muodostunutta Vuohi-lahjaa hankittiin 4690 kappaletta. Varoilla parannetaan köyhimpien perheiden toimeentuloa kehitysmaissa. Lähes yhtä suosittu oli Naisten Pankin Ammatti-lahja, jota hankittiin 4650 kappaletta. Kolmanneksi suosituin lahja oli koulupuku, jota meni 4400 kappaletta. Muita kärkiviisikon lahjoja olivat 15 puuntainta ja huopa. Kaikki nämä lahjat ovat olleet suosituimpia Toisenlaisia Lahjoja jo monena vuonna peräkkäin.

Lahjavalikoima kasvoi viime vuonna Jalkapallo- ja Hätäapupaketti-lahjoilla. Kun pakolaiskriisi syksyllä kärjistyi, hankittiin vajaassa kuukaudessa yli 500 Hätäapupaketti-lahjaa. Tällä 40 euron lahjalla toimitetaan katastrofialueiden ihmisille muun muassa huopia, kattiloita, ruokailuvälineitä sekä väliaikaisia suojia.

”Suomalaiset osoittivat viime vuonna jälleen välittämisensä ja auttamishalunsa. Keväällä Toisenlaisilla Lahjoilla autettiin Nepalin maanjäristyksen uhreja ja syksyllä pakolaisia Euroopassa ja lähtömaissa. Lisäksi lahjoilla on autettu maailman köyhimpiä ihmisiä hauraissa valtioissa”, kertoo varainhankinnan koordinaattori Anne Vääränen Kirkon Ulkomaanavusta.

Toisenlaisten Lahjojen tuotto kohdistetaan lahjasta riippuen johonkin kolmesta teemasta: katastrofiapuun, köyhyyden vastaiseen työhön tai Naisten Pankille. Lahjat ovat olleet markkinoilla jo kymmenen vuoden ajan.

Lisätietoja:
Toisenlaisen Lahjan koordinaattori Anne Vääränen, p. 040 647 3485
toisenlainenlahja.fi