Somalia-ohjelman erityistilintarkastus päättynyt

Kesäkuussa 2010 käynnistynyt Somalian perinteisten ja uskonnollisten johtajien rauhanhankkeen tarkastusprosessi on päättynyt. Erityistilintarkastusten perusteella ulkoasiainministeriölle palautettavaksi summaksi täsmentyi 38 033 euroa.

Summa kasvoi aiemmin ilmoitetusta hanketta hallinnoineen Danish Refugee Councilin (DRC) huonon hallinnon ja Ulkomaanavun valvonnan riittämättömyyden takia.

Itse hanke on saavuttanut sille asetetut tavoitteet, ja sovinto on solmittu kahdeksassa pitkäkestoisessa konfliktissa. Syksyllä 2010 toteutetun hankearvion mukaan paikallisyhteisöt ovat kokeneet työn tärkeäksi ja ihmisten elinoloja parantavaksi.

”Havaintojen perusteella toimintaa on kehitetty ja työ Somaliassa jatkuu nyt normaalisti. Tärkeää oli myös se, ettei Kirkon Ulkomaanavun tai kumppanien työntekijöiden todettu syyllistyneen väärinkäytöksiin. Tulemme perimään palautettavan summan takaisin DRC:ltä, joten Ulkomaanavun lahjoittajien varoja ei tässäkään tapauksessa päädy vääriin käsiin”, toteaa Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen.

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen, p. 040 531 3514
kansainvälisen työn johtaja Jouni Hemberg, p. 050 325 9579