Reilun kaupan viikon teemana on ”Tee pieni muutos”

image

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Reilun kaupan viikkoa. Sen teemana on "Tee pieni muutos", ja tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään Reilun kaupan tuotteita yhä enemmän myös työpaikoilla ja muualla kodin ulkopuolella.

"Jo yli 400 työpaikkaa Suomessa käyttää Reilun kaupan tuotteita. Meillä on myös 6 Reilun kaupan kuntaa ja kaupunkia sekä lähes 90 Reilun kaupan seurakuntaa, joissa tuotteet ovat luonnollinen osa jokapäiväistä arkea. Tarvitsemme paitsi yksittäisiä kuluttajia myös työpaikkoja ja muita yhteisöjä, jotta yhä useampi kehitysmaan ihminen pystyy omalla työllään ansaitsemaan elantonsa", Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa sanoo.

Reilu kauppa jatkaa nopeaa kasvuaan

Reilun kaupan tuotteiden myynti jatkaa myös tulevina vuosina nopeaa kasvuaan. Näin uskoo Reilun kaupan kansainvälinen yhteistyöelin FLO, johon myös Suomen Reilun kaupan edistämisyhdistys kuuluu.

"Tuotteiden myynti on kasvanut viime vuosina keskimäärin 22 prosenttia joka vuosi, ja järjestelmän tavoitteena on pitää yllä samaa kasvutahtia myös tulevina vuosina. Tarve reiluun kaupankäyntiin ei ole kadonnut. Päinvastoin, Reilua kauppaa tarvitaan aina vain enemmän, jotta mahdollisimman monella kehitysmaan viljelijällä olisi mahdollisuus parantaa perheensä ja yhteisönsä elämää Reilun kaupan avulla", Tuulia Syvänen, FLO:n operatiivinen johtaja sanoo.

Suomessa Reilu kauppa halutaan myös työpaikoille

Myös Suomessa Reilun kaupan tuotteiden myynti on jatkanut kasvuaan tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Nopeimmin on kasvanut viinien (29 %), suklaan (15 %), sokerin (15 %), kukkien (14 %) ja teen (13 %) suosio.

"Kuluttajat haluavat ostaa Reilun kaupan tuotteita. Jo 82 prosenttia suomalaisista tuntee Reilun kaupan merkin, ja kriteerejä pidetään tiukkoina. Myös ulkopuolinen valvonta herättää suomalaisissa luottamusta", Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa sanoo.

Reilun kaupan verkkosivut

Kirkon Ulkomaanapu on yksi Reilun kaupan yhdistyksen perustajajäsenistä.