Reilun kaupan maaottelu tiistaina 20.10.

Reilun kaupan viikoilla otellaan tänä vuonna maaotteluhengessä Ruotsin, Norjan ja Tanskan kanssa siitä, missä maassa saadaan koottua eniten ihmisiä nauttimaan reilun kaupan tuotteita päivän aikana. Reilun kaupan maaottelu on osa yhteispohjoismaista Nordic Fairtrade Challenge –kampanjaa, josta Suomessa vastaa Reilun kaupan edistämisyhdistys.

Suomen puolesta voivat kilpailla kaikki Suomessa järjestettyjen reilujen taukojen osallistujat: sinä ja ystäväsi, työtoverisi, kerhokaverisi, oppilaasi, asiakkaasi jne.

Osallistuminen on yksinkertaista: mikä tahansa Reilun kaupan tuotteen käyttäminen tiistaina 20.10. klo 8 – 20 välisenä aikana riittää. Oman reilun tauon aikana voi siis vaikkapa järjestää hedelmämaistiaiset, kahvipaussin, jalkapallo-ottelun tai nauttia Reilu kauppa -sertifioiduista kukista tai kosmetiikasta.

Maaottelu on leikkimielistä vaikuttamista – sekä samalla mahdollisuus voittaa Ruotsi ja muut Pohjolan kuningaskunnat! Osallistumalla Reilun kaupan maaotteluun ja käyttämällä Reilun kaupan tuotteita vaikutat positiivisesti kehitysmaissa asuvien ihmisten elämään.

Kirkon Ulkomaanapu antaa oman panoksensa maaotteluun järjestämällä reilun kaupan kahvihetken omalle henkilökunnalleen. Lisäksi Ulkomaanapu on haastanut pohjoismaiset sisarjärjestönsä, kirkkohallituksen ja yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa seurakunnat mukaan maaotteluun.

Kirkon Ulkomaanapu on Reilun Kaupan edistämisyhdistyksen perustajajäsen. Sen toiminnan ja kampanjoinnin vahvuutena on ollut erityisesti reilun kaupan edistäminen yhdessä seurakuntien kanssa.

Reilun kaupan maaottelu on osa reilun kaupan viikkoja, joita vietetään 19.10.-1.11.2009

Lisätietoja maaottelusta ja osallistumisohjeet: www.reilukauppa.fi