Reilu kauppa haastaa seurakuntakampanjaan

Reilun kaupan edistämisyhdistys ja vapaaehtoiset yhdessä muun muassa Kirkon diakonian ja yhteiskuntatyön, Kirkon Ulkomaanavun, Changemaker-verkoston, Kirkkopalvelujen sekä Suomen Lähetysseuran kanssa lanseeraavat kampanjan 15. toukokuuta.

Reilun kaupan seurakunta -kampanjan tavoitteena on tukea seurakuntia ottamaan Reilun kaupan tuotteet yhä luontevammaksi osaksi seurakunnan arkista toimintaa. Seurakunta voi näin toimia kannustavana esimerkkinä ja oikeudenmukaisemman maailman puolestapuhujana sekä pitää paikkakunnallaan esillä eettisiä kysymyksiä positiivisella tavalla.

Seurakunnat, jotka sitoutuvat Reilun kaupan seurakuntakriteereihin, voivat sitoutumisensa osoitukseksi hakea Reilun kaupan seurakunta -arvonimeä.

Reilun kaupan seurakunta lupautuu muun muassa käyttämään Reilun kaupan merkillä varustettua kahvia ja teetä kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa, osallistumaan Reilun kaupan viikkoihin sekä pitämään Reilua kauppaa esillä viestinnässään. Reilun kaupan pelisääntöjen toteuttaminen näkyy myös seurakunnan toimintasuunnitelmassa.

Kampanjasivustolta osoitteessa www.reilukauppa.fi/seurakunnat voi muun muassa ladata Reilun kaupan haastekirjeen, jolla seurakunnan voi haastaa mukaan Reilun kaupan kampanjaan. Sivustolla on myös selkeät ohjeet Reilun kaupan seurakunta -arvonimen hakemiselle.

Reilun kaupan seurakunta -kampanja on esillä muun muassa Turun Kirkkopäivillä 25.-27. toukokuuta. (KT)