Rauhanpalkinto Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkostolle

Suomen kristillinen rauhanliike antoi vuoden 2012 rauhanpalkinnon Changemaker-verkostolle, joka on vuonna 2004 perustettu nuorten vaikuttamisverkosto. Verkosto toimii Kirkon Ulkomaanavun yhteydessä.

Changemaker-verkostossa on yli 1300 jäsentä ja sillä on toimintaa yli 20 paikkakunnalla. Verkoston teemoja ovat erityisesti rauha, kehitysmaiden velkaongelmat ja ympäristö.

Kristillinen rauhanliike kertoo päätöksen perustuvan siihen, että Changemaker kampanjoi oikeudenmukaisuuden ja ympäristön kanssa sopusoinnussa olevan yhteiskunnan rakentamiseksi. Changemaker jäsenineen osoittaa, että nuori sukupolvi on tietoinen sotia ja väkivaltaa synnyttävistä ongelmista ja tekee työtä niiden ratkaisemiseksi.

"Tällaisella huomionosoituksella on suuri kannustava merkitys etenkin nyt, kun Changemaker tulevana vuonna pääkampanjassaan keskittyy suomalaisen aseviennin epäkohtiin. Palkinto rohkaisee meitä nuoria muutoksentekijöitä eteenpäin siinä tavoitteessa, josta on tullut meitä kaikkia yhdistävä motto: Tottakai me voimme muuttaa maailman!" sanoo Changemaker-verkoston rauharyhmän yhteyshenkilö Tiina Keinänen.

Rauhanpalkinto jaetaan vuosittain uudenvuodenpäivänä ihmiselle tai yhteisölle, joka on pitkäjänteisellä ja vaikuttavalla työllä rakentanut rauhan edellytyksiä ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa ja maailmaa.

Kristillinen rauhanliike on perustettu vuonna 1976. Sen tarkoituksena on tukea rauhaa ja oikeudenmukaisuutta edistävää toimintaa. Järjestö on vastannut Loviisan Rauhanfoorumin järjestämisestä vuodesta 2007 lähtien.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Risto Pontela, Suomen kristillinen rauhanliike, p. 040 557 3592
Verkostoassistentti Sini Tyvi, Changemaker, p. 050 441 8820

http://www.changemaker.fi 
http://www.kristillinenrauhanliike.fi