Pelasta maailma -hanke etsii suomalaisia nuoria opintomatkalle Mosambikiin

Kirkon Ulkomaanavun Pelasta maailma -hanke etsii suomalaisia 16-23 -vuotiaita nuoria mukaan opintomatkalle Mosambiikin. Matka tehdään lokakuussa (30.9.-11.10.)2007 ja mukaan valitaan yhteensä neljä nuorta. Matka on osa Kirkon Ulkomaanavun kolmivuotista kansainvälisyyskasvatushanketta, jossa toimitaan yhteistyössä Yleisradion kanssa. Ulkoministeriö tukee hanketta.

Mukaan valitut nuoret ovat mukana opintomatkalla kuvattavassa televisiosarjassa, joka esitetään TV 2:n Wintteri -ohjelmasarjassa vuodenvaihteessa 2007-2008. Matkalla nuoret tutustuvat Kirkon Ulkomaanavun tukemiin kehitysyhteistyöhankkeisiin ja mosambikilaisten arkeen ja elämään.

Matkalle lähtijät valitaan videokilpailun avulla, joka alkaa perjantaina 3.8. ja päättyy 19.8.2007. Kilpailutyönä toimitetaan itse tehty lyhyt video, jonka aiheena on Vesi ja minä. Tarkat kilpailu- ja ilmoittautumisohjeet löytyvät www.pelastamaailma.fi -sivustolta. Kilpailuun voi osallistua yksin tai kahden henkilön tiiminä.  Matkalle valittujen nuorten matka on osallistujille maksuton.

Kirkon Ulkomaanavun Pelasta maailma -hanke tavoittelee uudenlaista näkökulmaa ja tehokkuutta kansainvälisyyskasvatukseen. Päätavoitteina on lisätä tietoa ja ymmärrystä kehitysyhteistyöstä ja
kansainvälisestä diakoniasta sekä herättää 12-23 -vuotiaita vastuuseen toisesta ihmisestä.

Kolmivuotisen hankkeen keskeisiä toimintoja ovat television ohjelmasarjat ja nuorille suunnatut kilpailut ja yhtenä toimintaympäristönä on verkkosivusto pelastamaailma.fi. Opettajille ja kasvattajille tuotetaan materiaalia, virikkeitä ja tukea kansainvälisyyskasvatukseen. Lisäksi etsitään kansainvälisyys- ja diakoniakasvatukseen liittyviä toiminta- ja osallistumismuotoja sekä -malleja, joihin Kirkon Ulkomaanapu voi tarjota tukea ja vaikuttamiskanavan.

Toinen kilpailu alkaa marraskuussa 2007 ja sen perusteella valitaan osallistujat kevään 2008 opintomatkalle Kambodzhaan. Hankkeen kolmas opintomatka suunautuu Guatemalaan syksyllä 2008.