Paula Koivuniemi ja Marco Hietala tähtinä Naisten Pankin konsertissa

Ikisuosikki ja Nightwish-basisti laulavat Kuopiossa kehitysmaiden naisten hyväksi

Suomalaisen iskelmän rakastettu kestosuosikki Paula Koivuniemi sekä Nightwish-yhtyeen basisti ja solisti Marco Hietala nousevat samalle lavalle Kuopion Musiikkikeskuksessa Naisten Pankin konsertissa ensi keväänä.

Hyväntekeväisyyskonsertti Toiveet todeksi juhlistaa Naisten Pankin Kuopion paikallisyhdistyksen viisivuotista toimintaa. Konsertin koko tuotto menee kehitysmaiden naisten ja tyttöjen hyväksi.

Konsertin päätähti on Paula Koivuniemi, joka toteaa saavansa usein kutsuja hyväntekeväisyystapahtumiin.

”Lähden mukaan vain, jos voin täysin seistä taustalla olevan asian takana. Naisten Pankki on pitkään tehnyt upeaa työtä. Päätin hyvin nopeasti, että tähän konserttiin voin lähteä mukaan”, Koivuniemi toteaa.

Hänen mukaansa viihdetaiteilijakin voi työllään vaikuttaa ajankohtaisiin asioihin ja ihmisten asenteisiin.

”Koen olevani enemmän viihdyttäjä kuin vaikuttaja. Mutta kehitysmaiden tyttöjen ja naisten elämän kohentaminen on asia, jonka puolesta esiinnyn mielelläni.”

Metallibändi Nightwishin kuopiolaisbasisti Marco Hietala kertoo seuraavansa ulkomaan uutisia tarkkaan.

”Minua vaivaa tilanne, jossa naisilta kielletään koulutus vedoten uskonnollisiin tai poliittisiin syihin. Tätä tapahtuu liian monessa maassa”, hän toteaa.

Nopeasti muuttunut, Eurooppaan ja Suomeen ulottuva pakolaistilanne saa Hietalan mietteliääksi.

”En tiedä, voinko konsertin kautta vaikuttaa ihmisten asenteisiin. Mutta jos voin omalla panoksellani pysäyttää yhdenkin ihmisen miettimään turvapaikanhakijoiden tilannetta, on tavoitteeni täyttynyt.”

Lavalle nousee toinenkin kuopiolainen, sopraanolupaus Ella Pohjolainen, joka opiskelee klassista laulua Kuopion ja Helsingin konservatorioissa. Marco Hietala ja Ella Pohjolainen esittävät konsertissa kaksi laulua.

Konsertin säestää Kuopion kaupunginorkesteri, jota johtaa kapellimestari Atso Almila. Orkesteria täydentää Paula Koivuniemen nelimiehinen bändi. Juhlapuheen pitää Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Reetta Meriläinen, joka johtaa Naisten Pankin valtakunnallista ohjausryhmää.Naisten pankki

Naisten Pankki on vapaaehtoisten verkosto, jolla on 36 paikallisryhmää eri puolilla maata. Verkosto on toiminut kahdeksan vuotta ja kerännyt kehitysmaiden naisille 8,6 miljoonaa euroa. Naisten Pankki toimii kehitysmaissa kolmella tavalla: se luo mahdollisuuksia yrittäjyydelle ja sitä kautta toimeentulolle, järjestää tasokasta koulutusta sekä tukee kyläpankkien toimintaa. Naisten Pankin toimintaa hallinnoi Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö Kirkon Ulkomaanapu.

Toiveet todeksi -konsertti kuullaan Kuopion Musiikkikeskuksessa 4. päivä toukokuuta klo 19. Konsertin liput tulevat myyntiin tänään perjantaina 20.11.

Lipunmyynti: Lippupisteen myyntipisteet kautta maan sekä verkkokauppa www.lippu.fi.

Lisätietoja:
Katja Hedberg, Naisten Pankin Kuopion paikallisyhdistys: katja.hedberg@gmail.com, p. 044 362 4269