Palloliiton Respect-palkinto Peace Unitedille

Laura Kalmari Österberg, Aki Riihilahti ja Kaj Kunnas vierailivat keväällä 2015 Zaatrin pakolaisleirillä Jordaniassa Peace United -lähettiläinä.

Suomen Palloliitto on myöntänyt Respect-palkinnon Reetta Meriläiselle. Meriläinen on yksi ideanikkareista Kirkon Ulkomaan Peace United -joukkueen takana. ”Peace United on hieno respect-teko ja jalkapallolle on kunnia olla vahvasti mukana toiminnassa ja sen kehittämisessä”, todetaan Palloliiton perusteluissa.

Peace United on Kirkon Ulkomaanavun kampanja ja henkinen joukkue, joka pelaa rauhan puolesta. Se perustettiin alkuvuonna 2015. Silloin Peace United -joukkueen kapteenit Laura Österberg Kalmari ja Aki Riihilahti kävivät yhdessä Kaj Kunnaksen kanssa Jordanian pakolaisleirillä järjestämässä pakolaisleirin nuorille Peace United -ottelun.

”Olin alussa mukana ideoimassa ja houkuttelemassa eri tahoja, kuten juuri Palloliittoa mukaan hankkeeseen. Silti tämä on ennen kaikkea Ulkomaanavun ja Peace United -idean palkinto”, sanoo Reetta Meriläinen, joka on myös Naisten Pankin puheenjohtaja.

”Haluan välittää isot kiitokset Laura Österberg Kalmarille, Aki Riihilahdelle ja Kaj Kunnakselle, jotka lähtivät heti suurella innolla mukaan tähän. Lisäksi aivan erityinen kiitos kuuluu Ulkomaanavun kampanjapäällikölle Eeva-Maria Laaksolle, jota ilman tämä ei olisi onnistunut.”

”Uskon, että tällainen uhreilupiirien sisältä tuleva arvostus nostaa kampanjan entistä korkeampaan lentoon. Toivon lisää Peace United -pelejä sekä Suomessa että ulkomailla”, Meriläinen jatkaa.

Jalkapallo on yhteinen kieli

Pecae United -kampanjaa tukevat monet entiset ja nykyiset huippujalkapalloilijat kuten Mikael Forssell, Shefqi Kuqi, Nora Heroum ja Nikolai Alho.

Huippupelaajien lisäksi Peace United on kutsunut riveihinsä kaikki muutkin. Joukkueen tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä.

Ulkomaanapu on muun muassa lahjoitanut seurakuntien kautta vastaanottokeskuksiin Peace United -jalkapalloja, joiden kysyntä on koko ajan kasvanut. Moni seurakunta on myös innostunut järjestämään Peace United -otteluita turvapaikanhakijoiden kanssa.

”Jalkapallo on yhteinen kieli, jota kaikki ymmärtävät. Sen tuottamat onnistumisen ja ilon tunteet vahvistavat ajatusta siitä, että elämä kantaa. Siksi se myös yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa”, sanoo tuottaja Karita Lindén-Lemmetti Ulkomaanavulta.

Lisätietoja:
Reetta Meriläinen, p. 0400 464 220,
Karita-Linden Lemmetti, tuottaja, p. 040 732 0104
peaceunited.fi

Palloliiton tiedote 29.10.
Captain’s Ball – palkintosadetta II

Tiedote 13.10.
Mikael Forssell ja Nikolai Alho ilahtuivat: Peace United -jalkapallot kovassa käytössä vastaanottokeskuksissa

Tiedote 21.9.
Yhdessä sytymme! Peace United -musiikkivideo julki

Peace United -joukkueen tunnuskappaleen musiikkivideo (Nikolai Alho feat. Särre)