Paavi Franciscus sai sata Toisenlaisen Lahjan rauhankyyhkyä

Piispa Kaarlo Kalliala tapasi paavi Franciscuksen tänään Vatikaanissa paavin yksityisvastaanotolla. Piispa Kalliala lahjoitti Franciscukselle sata Kirkon Ulkomaanavun Toisenlaisen Lahjan Rauha-lahjaa. Lahjalla tuetaan paavi Franciscuksen nimissä Kirkon Ulkomaanavun rauhantyötä Syyriassa.

rauha-toisenlainen-lahja”Halusin antaa paaville jotakin sellaista, jolla on merkitystä ja jonka uskoin olevan merkityksellistä myös paaville. Franciscus on nostanut vahvasti esille pakolaisten hätää”, piispa Kaarlo Kalliala sanoo.

Sata rauhankyyhkyä oli Kallialan mukaan luonteva valinta Suomen täyttäessä tänä vuonna sata vuotta. Lahjan kautta hän halusi myös esittää paaville toiveen siitä, että kirkot voisivat tehdä yhä vahvemmin yhteistyötä esimerkiksi Syyrian, Etelä-Sudanin ja Keski-Afrikan tasavallan konfliktien konkreettisissa ratkaisuissa.

Franciscus mukana Etelä-Sudanin rauhantyössä

Kirkon Ulkomaanapu oli järjestämässä Etelä-Sudanin neljän uskonnollisen johtajan ja paavi Franciscuksen tapaamista Vatikaanissa lokakuussa 2016. Kokous keskittyi Etelä-Sudanin kansaa jakaviin jännitteisiin ja niiden purkamiseen. Mukana huipputapaamisessa oli Kirkon Ulkomaanavun tukeman Etelä-Sudanin kirkkojen neuvoston jäseniä. He esittivät paaville kutsun saapua Etelä-Sudaniin. Paavi on hyväkysynyt kutsun.

Piispa Kalliala toteaa puheessaan, että uskonnollisilla johtajilla on iso vastuu aikamme konfliktien ratkaisussa. Suomessa hyvä kanava tähän on Kirkon Ulkomaanavun YK:n kanssa perustama Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkosto.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Mikko Koivumaa, p. 040 559 4030, mikko.koivumaa(at)kirkonulkomaanapu.fi
Piispa Kallialan erityisavustaja Mari Leppänen, p. 050 354 3248, mari.leppanen(at)evl.fi

Valokuvia piispojen ja paavin tapaamisesta (julkaistaan 19.1. aikana): www.photovat.com