Opettajat ilman rajoja -verkosto palkitsee opettajan ja oppilaitoksen

image

Opettajat ilman rajoja -verkoston avajaisseminaarissa Helsingissä 5. lokakuuta polkaistaan verkoston toiminta käyntiin sekä palkitaan globaalikasvatuksessa ansioituneet opettaja ja oppilaitos. Seminaari järjestetään kansainvälisenä Maailman opettajien päivänä.”Suomalaisilla opettajilla on paljon osaamista, ja uusi verkosto ottaa heidän osaamisensa käyttöön kehittyvien maiden koulutuksen ja pedagogisen osaamisen kehittämiseksi”, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen sanoo.

Opettajat ilman rajoja -verkosto tarjoaa opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille mahdollisuuksia käyttää ja kehittää osaamistaan vapaaehtoisjaksoilla kehittyvissä ja konflikteista toipuvissa maissa.

Verkosto myös tukee globaalikasvatusta suomalaisissa kouluissa kehittämällä kouluarkeen sopivia työvälineitä, menetelmiä ja uusia materiaaleja.

”Opettajat voivat vaikuttaa asenteisiin. Suomessa tarvitaan rohkeita ihmisiä, jotka vastustuksesta huolimatta jaksavat toimia heikompien puolesta”, verkoston ohjausryhmän puheenjohtaja, OAJ:n erityisasiantuntija Ritva Semi sanoo.

Avajaisseminaarissa kuullaan kansanedustaja Päivi Lipposen ja opetusneuvos Liisa Jääskeläisen puheenvuorot sekä kehitysministeri Heidi Hautalan videotervehdys. Laulunopettaja, artisti Jesse Kaikuranta esiintyy ja kertoo vierailustaan Sierra Leonessa Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhankkeessa.

Verkostoon kuuluvat opettajat pääsevät seminaarissa suunnittelemaan ja ideoimaan toimintaa. Myös ensi vuoden vapaaehtoisjaksojen paikat kehitysmaissa ja hakuajat niihin julkistetaan seminaarissa.

Opettajat ilman rajoja -palkinto jaetaan lauantaina ensimmäistä kertaa. Vuonna 2013 se annetaan globaalikasvatuksessa ansioituneelle opettajalle ja oppilaitokselle. Palkinnon saaneet ovat tehneet aidosta kansainvälisyydestä osan koulun jokapäiväistä toimintaa, joka kasvattaa osaksi yhteiskuntaa.

Opettajat ilman rajoja -verkostoa koordinoi Kirkon Ulkomaanapu. Työtä johtaa asiantuntijoista koostuva ohjausryhmä, jossa ovat edustettuina mm. Ulkoministeriö, Opetushallitus, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opettajakoulutuslaitos, Opettajien ammattijärjestö OAJ, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, kehityskysymysten asiantuntijajärjestö Kepa ry, Oulun ja Helsingin yliopistot, Kirkkohallitus ja Kirkon Ulkomaanapu.

Opettajat ilman rajoja -verkoston avajaisseminaari la 5.10.2013 klo 11- 15
OAJ:n Valopiha Rautatieläisenkatu 6, Helsinki (Pasila). Aamukahvit tarjolla klo 10.30 lähtien.

Toimituksille: Tiedot Opettajat ilman rajoja -palkintojen saajista lähetetään loppuviikosta, julkaisuoikeus 5.10. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria, verkosto tarjoaa kahvit kello 10.30 lähtien ja lounaan klo 12. Tervetuloa!

Huom! Opettajat ilman rajoja -verkostoon voi liittyä osoitteessa opettajatilmanrajoja.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Globaalikasvatuksen koordinaattori Minna Törrönen, p. 0400 385 441, minna.torronen@kirkonulkomaanapu.fi