Omin sanoin -hankkeen päätöstapahtumassa Helsingissä nähdään turvapaikanhakijoina saapuneiden nuorten tekemiä lyhytelokuvia

Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto kutsui turvapaikanhakijoina saapuneita nuoria videoimaan oman tarinansa. Omin sanoin -hankkeen päätöstilaisuudessa 22. marraskuuta Kino Andorrassa näytetään eri puolella Suomea syntyneitä lyhytelokuvia, kuullaan tekijöitä ja muita ruohonjuuritason toimijoita ja nautitaan eri kulttuurien hedelmistä.

Omin sanoin –videot ovat syntyneet osallistavissa pajoissa, joiden päätteeksi järjestetyissä yleisönäytöksissä osallistujat ovat näyttäneet teoksiaan ja keskustelleet yleisön kanssa elokuvien herättämistä kysymyksistä. Näytökset ovat vetäneet täysiä saleja.

Valtakunnallisen hankkeen tavoitteina on antaa turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneille nuorille mahdollisuus aktiiviseen osallistumiseen ja oman äänen esilletuomiseen sekä rikkoa ennakkoluuloja ja luoda solidaarisuutta ja ymmärrystä suomalaisten ja Suomeen saapuneiden ihmisten välille.

”Eri puolilla Suomea järjestettyjen näytösten yhteydessä syntynyt myönteinen vuorovaikutus suomalaisten kanssa on ollut palkitsevaa niin tekijöille kuin yleisölle. Videoissaan nuoret turvapaikanhakijat ovat halunneet kertoa, että he ovat tavallisia ihmisiä, samanlaisia kuin sinä ja minä”, Omin sanoin -hankkeen projektikoordinaattori Elina Mäkilä kertoo.

Videopajoja on järjestetty Helsingissä, Espoossa, Kirkkonummella, Turussa, Hämeenlinnassa, Lammilla, Jyväskylässä, Oulussa, Pudasjärvellä ja Tampereella.

Hanke on osa Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-nuorisoverkoston toimintaa vuosina 2016-2017 ja se on toteutettu Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Päätöstilaisuus järjestetään yhteistyössä Helsingin seurakuntien kanssa.

Omin sanoin -hankkeen päätöstilaisuus on keskiviikkona 22. marraskuuta klo 17:30 Kino Andorrassa ja Dubrovnik Lounge & Lobbyssa (Eerikinkatu 11, Helsinki)

Ohjelma ja lisätiedot:
https://www.changemaker.fi

Yhteydenotot:
Elina Mäkilä
Projektikoordinaattori
elina.makila@kua.fi
0401824073