Naisten Pankki kutsuu kävelemään Ammatteja 13. syyskuuta

Naisten Pankki järjestää 13.9.2015 kuudetta kertaa kaikille avoimen Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman. Kävelyn valtakunnallinen tavoite on kerätä kehitysmaiden naisille 2500 Ammattia.

Tapahtumapaikkakuntia on Suomessa 21 ja ulkomailla 10. Pohjoisin on Rovaniemellä ja eteläisin Rhodoksella. Saksassa tapahtuma järjestetään neljässä kaupungissa. Strasbourgissa mepit ovat saaneet kävelyhaasteen.

Tapahtuman yhteydessä Naisten Pankki kerää lahjoituksia, jotka käytetään kehitysmaiden naisten koulutuksen, toimeentulon ja yrittäjyyden kehittämiseen. Kävelytapahtumissa voi lahjoittaa esimerkiksi 30 euron arvoisen Ammatin, jolla yksi nainen pääsee kestävän toimeentulon alkuun.

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman teemat ovat yhteisöllisyys ja yrittäjyys – niin meillä Suomessa kuin kehitysmaissa. Esimerkiksi Helsingissä järjestelyissä on mukana AFAES (Afrikkalaisten ja afrikkalais-eurooppalaisten yhdistys), joka tarjoaa oheisohjelman.

Tapahtumaan osallistuvat useat julkisuuden henkilöt
– Helsingissä Leena Harkimo, Nasima Razmyar, Outi Alanko-Kahiluoto ja Iisa Strand
– Turussa Lola Wallinkoski ja Pete Poskiparta
– Tampereella tangokuningattaret Johanna Debreczeni, Elina Vettenranta ja Mervi Koponen
– Jyväskylässä Henna Virkkunen.

Kävelyreitit ovat pituudeltaan 2–7 km. Oheisohjelma vaihtelee eri paikkakunnilla, ja koko perhe lapset mukaan lukien on pyritty huomioimaan. Tampereella esiintyy taikuri, Turussa Ville Viikinki ja Helsingissä on afrikkalainen tarinateltta.

Kävele Naiselle Ammatti on syksyn suurtapahtuma, jonka tekevät sadat vapaaehtoiset. Työn tärkeyden voi tiivistää erään Naisten Pankin ammattikoulutuksen suorittaneen naisen sanoihin: vaikka mitä tapahtuu, kukaan ei voi viedä minulta koulutusta.

Lisätietoja:

Arja Schobesberger, Naisten Pankin vapaaehtoinen
arja.schobesberger(at)gmail.com
p. 050 3903010

Jaana Hirsikangas, Naisten Pankin koordinaattori
jaana.hirsikangas(at)kirkonulkomaanapu.fi
p. 040 704 6726

naistenpankki.fi/kavely

Naisten Pankki on suomalainen vapaaehtoisyhteisö, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Järjestämme tapahtumia, tempauksia ja keräyksiä. Osakkeenomistajia on yli 1400, kuukausilahjoittajia eli bisnesenkeleitä 3400. Voimavarana on 3000 aktiivista vapaaehtoista yli 30 paikkakunnalla. Naisten Pankki on kerännyt vuodesta 2007 lähtien varoja jo yli 8 miljoonaa euroa. Hankkeiden toteutuksista vastaa Kirkon Ulkomaanapu.