Naisten Pankin hyväksi käveltiin 1770 Ammattia

Naisten Pankin vuosittainen Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma järjestettiin 15.9.2013, jolloin yhden päivän aikana käveltiin 24 paikkakunnalla ympäri Suomen. Tapahtuma oli menestys, sillä Ammatteja käveltiin yhteensä 1770 kappaletta. Yhden Ammatin arvo on 30 euroa. Kävele Naiselle Ammatti -ulkoilutapahtumalla osoitettiin tukea kehitysmaiden naisille ja heidän toimeentulolleen.

Tapahtuman suojelijana toimi kansanedustaja Jani Toivola, joka kävi avaamassa Kävely–tapahtuman Helsingin Hietaniemessä. Nepalissa Naisten Pankin hankkeisiin tutustunut Toivola on nähnyt kehitysyhteistyön vaikutukset myös käytännössä: ”Kehitysyhteistyöllä on saatu mittavasti muutosta ja edistystä aikaan”, Toivola toteaa, mutta teroittaa: ”Työtä on kuitenkin vielä paljon tehtävänä, jotta voimme kaikilla yhteiskunnan tasoilla nähdä naisten tasa-arvon toteutumisen. Ammatti antaa naiselle osallisuutta yhteiskuntaan, takaa itsenäisyyden ja mahdollistaa toimeentulon.”

Valtakunnalliset tapahtumakumppanit tänä vuonna olivat DNA, EY ja Nordea, jotka olivat mukana Ammatti –lahjoituksilla. Tämän lisäksi tapahtumalla oli paikallisia yrityskumppanuuksia.

Vuoden 2014 Kävele Naiselle Ammatti järjestetään 14.9.2014.

Lisätiedot:

Laura Pääkkönen
Kävele Naiselle Ammatti 2013 –tapahtuman koordinaattori & Naisten Pankin vapaaehtoinen
Naisten Pankki
laura.paakkonen@dna.fi
p. 044 044 5220