Naisten Pankin golfkiertue ylitti tavoitteensa

Naisten Pankki Open 2016 -golfkiertue on saatu osakilpailujen osalta päätökseen. Tuloksena saavutettiin huikeat 821 Ammattia eli 24 630 euroa.

Naisten Pankki haastoi golfaajat jo viidettä kertaa pelaamaan Ammatteja kehitysmaiden naisille. Hyväntekeväisyyskiertue kasvoi kaudella 2016 valtakunnalliseksi 22 osakilpailun kiertueeksi. Tavoitteena oli saada mukaan yhteensä 800 peliparia ja kerätä näin 24 000 euroa.

Kiertueen tulos oli huimat 24 630 euroa, eli kiertueelle osallistui yhteensä 821 peliparia, jolla saatiin sama määrä Ammatteja kehitysmaiden naisille. Varsinaisen osakilpailukiertueen ulkopuolella Naisten Pankin hyväksi golfataan vielä 23.9. Lauro Golfissa, Espanjan Fuengirolassa.

Naisten Pankki Open sai sekä golfaajilta että järjestäviltä golfklubeilta paljon positiivista palautetta ‒ osallistumiskynnys on matala, kilpailumaksu on edullinen ja kiertue on golfaajille erinomaisen helppo tapa osallistua hyväntekeväisyyteen.

Kilpailumuotona oli pariscramble kaikille golfaajille ikään, sukupuoleen ja tasoitukseen katsomatta. Osallistumismaksu oli 60 euroa peliparilta, josta 30 euroa, eli yhden Ammatin hinta, tilitettiin Naisten Pankille.

Rauni Suhonen Naisten Pankin golftiimistä iloitsee upeasta tuloksesta: ”Kiitos kaikille Open-kierrokseen osallistuneille golfaajille. Kiitos klubeille joustavasta ja hienosta yhteistyöstä. Kiitos upeille yhteistyökumppaneillemme Mercedes Benzille, Golfrersepti Travelille, Golfpiste.comille, Fazerille ja Viking Linelle. Kiitos myös kaikille mukana olleille klubien yhteistyökumppaneille. Kirjoitamme tuloskorttiin 821 Ammattia kehitysmaiden naisille!”

Kerätyt varat käytetään naisten yrittäjyyden tukemiseen ja omaehtoisen toimeentulon kehittämiseen kestävän kehityksen periaattein seitsemässä kohdemaassa Väli-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa. Useat aiheesta tehdyt tutkimukset todistavat, että auttamalla naista autetaan samalla koko perhettä ja kyläyhteisöä. Naiset sijoittavat 90 prosenttia tuloistaan perheisiinsä ja yhteisöihinsä.

Kiertueesta on vielä jäljellä osakilpailuvoittajien finaali Kytäjä Golfissa 10.9, jonka voittajapari kutsutaan mukaan GolfReseptin pelimatkalle. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan finaalikilpailua paikan päälle.

Lisätiedot:

Tuija Soikkeli, Naisten Pankin vapaaehtoinen / Golftiimin viestintävastaava, tuija.soikkeli@naistenpankki.fi p. 050 502 3552

Facebookissa: www.facebook.com/NaistenPankkiOpen

#GolfaaNaiselleAmmatti

www.naistenpankki.fi/golf

Naisten Pankki on suomalainen vapaaehtoisyhteisö, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Järjestämme tapahtumia, tempauksia ja keräyksiä. Osakkeenomistajia on yli 1500, kuukausilahjoittajia eli bisnesenkeleitä 3200. Voimavarana on yli 3000 aktiivista vapaaehtoista yli 30 paikkakunnalla. Naisten Pankki on kerännyt vuodesta 2007 lähtien varoja jo yli 10 miljoonaa euroa. Hankkeiden toteutuksista vastaa Kirkon Ulkomaanapu.