Musiikkivideo ”Minä itkisin” tukee pakolaisia

Tommi Kaleniuksen musiikkivideo ”Minä itkisin” julkaistaan tänään 10. marraskuuta. Kaleniuksen säveltämään kappaleeseen sanat on tehnyt Jari Kekäle. Yhteistyössä syntyneellä videolla Kalenius, Helsingin seurakuntayhtymä ja Ulkomaanapu haluavat tuoda pakolaisten tilanteen ihmisten tietoisuuteen.

”Biisi on tehty silloin, kun maailmalla seurattiin syttyykö Irakissa sota vai ei”, kertoo muusikko ja lauluntekijä Tommi Kalenius.

”Kun Euroopan pakolaiskriisi pamahti päälle, sama kappale näyttäytyi uudessa valossa. Teimme siitä yhdessä Helsingin seurakuntayhtymän ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa dokumenttikuvaa ja musiikkia yhdistävän musiikkivideon.”

Konfliktit ja levottomuudet maailmalla ovat ajaneet kymmeniä miljoonia ihmisiä pakomatkalle. Valtaosa kotinsa jättäneistä elää kotimaassaan evakkona tai pakolaisena naapurimaassa.

Myös Eurooppaan on suunnannut satoja tuhansia ihmisiä turvaa etsimään.  Vaarallisella matkalla on menehtynyt tuhansia. Suomeenkin on saapunut tämän vuoden aikana kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita.

”Turvapaikanhakijoiden määrä on yllättänyt, mutta etenkin kuinka nopeasti apua tarvitsevien ihmisten lukumäärä on kasvanut. Ei ole ollut valmista toimintamallia eikä edes tekijöitä. Siksi tarvitaan myös nopeasti apua auttaaksemme kanssaihmisiämme turvaan. Tarvitaan hyviä voimia, joiden varassa maailma muuttuu turvallisemmaksi paikaksi”, kertoo hankkeen takana oleva Lauttasaaren seurakunnan kirkkoherra Juha Rintamäki, joka on myös Helsingin yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja.

”Helsingissä asuva Tommi Kalenius on upea muusikko, jonka koskettava laulu piti saada ihmisten kuultavaksi. Kokonaisuus pysähdyttää ja toivottavasti herättää ihmiset auttamaan”, sanoo Rintamäki.

”Tarkoituksena ei ole julistaa tai ottaa sen kummemmin kantaa, vaan tehdä tilannetta näkyväksi ja kuuluvaksi ihmisille. Tämä on enemmänkin hymni tai rukouksenomainen laulu”, Kalenius selventää.

Lahjoita ja auta pakolaisia Euroopassa ja lähtömaissa

Lahjoita verkossa tai lähetä tekstiviesti APU numeroon 16499 ja lahjoita 10 euroa pakolaisten auttamiseksi Euroopassa sekä lähtömaissa.

Seurakunnat ovat tervetulleita mukaan myös järjestämällä kolehdin tai lipaskeräyksen.

Lisätietoja: Katriina Kong, yhteyspäällikkö, puh. 040 6472902, katriina.kong (at) kirkonulkomaanapu.fi