Mikael Forssell ja Nikolai Alho ilahtuivat: Peace United -jalkapallot kovassa käytössä vastaanottokeskuksissa

Särre Peace United -musiikkivideon lanseeraustilaisuudessa syyskuussa.

Kirkon Ulkomaanavun Peace United –jalkapalloja on pyydetty turvapaikanhakijoita vastanottaneisiin kuntiin enemmän kuin niitä on ehditty lähettää.

Ulkomaanapu toimittaa Peace United –palloja vastaanottokeskusten tarpeisiin pääasiassa seurakuntien kautta. Palloja on lähetetty noin 30 paikkakunnalle yhteensä lähes sata kappaletta.

Jalkapalloilla Ulkomaanapu haluaa rohkaista pakolaisia, seurakuntia ja koululaisia tutustumaan ja luomaan suhteita uusiin naapureihin Peace United -hengessä.

”Seurakunnat ovat järjestäneet esimerkiksi jalkapallotapahtumia, joihin turvapaikanhakijoita on kutsuttu. Lisäksi palloja on viety kouluille, joihin on tullut turvapaikkaa hakevia lapsia”, kertoo Kirkon Ulkomaanavun sidosryhmäpäällikkö Asta Turtiainen.

Uusia pelitapahtumia on suunnitteilla esimerkiksi Pirkanmaalla. Tampereen, Ylöjärven ja Pirkkalan seurakunnat järjestävät Peace United –ystävyysottelun 25.10.

”Jalkapallo on tapa päästä lähelle ihmistä”

Peace United -joukkueen jäsen, entinen huippujalkapalloilija Mikael Forssell on ilahtunut jalkapallojen suosiosta.

”Minulle jalkapallo on aina ollut tapa yhdistää ihmisiä, kieliä ja kulttuuria välittämättä ihonväristä ja taustoista. Jalkapallo antaa mahdollisuuden tutustua ja avartaa katsomusta. Monelle rakas jalkapallo on erinomainen tapa päästä lähelle ihmistä, joka kenties tarvitsee apua ja tukea”, Forssell sanoo.

Forssell esiintyy myös syyskuussa julkaistulla Peace United -musiikkivideolla. Peace United -joukkueen tunnuskappaleen tekivät Särre ja HJK.n pelaaja Nikolai Alho.

”Aika voimaton olohan tämän kaiken keskellä on. Siistiä kuitenkin, että voi auttaa tekemällä sitä, mitä parhaiten osaa. Fudis tarjoaa hyvää fiilistä, meininkiä ja yhdessä tekemistä ja sitä tässä tunnutaan nyt tarvitsevan”, Nikolai Alho sanoo.

Peace United on Kirkon Ulkomaanavun kampanja ja henkinen joukkue, joka pelaa rauhan puolesta.

Katso Peace United –musiikkivideo täältä

Lisätietoja: Asta Turtiainen, sidosryhmäpäällikkö, p. 050 566 6278