Maria Ylipää ja Juha Tapio Kirkon Ulkomaanavun Toivon lähettiläiksi

 

– Näin siellä paljon tuskaa ja kärsimystä, mutta siellä oli myös paljon toivoa ja iloa. Se oli minulle yllätys, Maria Ylipää kertoo.

Juha Tapio sanoo matkan herättäneen halun perehtyä entistä syvällisemmin siihen, millaisia rakenteellisia syitä ongelmien taustalla on. Hän kertoo myös hämmästyneensä sitä, miten vaikeista tilanteista ihmiset selviytyvät.

– Minusta on tärkeää, että Kirkon Ulkomaanavun työssä avainasemassa ovat paikalliset ihmiset. Työtä tehdään heidän kanssaan, ei heidän puolestaan, Juha Tapio toteaa.

Kirkon Ulkomaanavun apulaistoiminnanjohtaja Marianne Heikkilä kertoo, että Toivon lähettiläiden avulla halutaan tavoittaa uusia ihmisiä.

– Toivon lähettiläät ovat viestintuojia siitä, mitä he ovat nähneet ja kokeneet. He tuovat toivon näkökulmaa. Maria Ylipää ja Juha Tapio ovat halunneet sitoutua siihen näkemykseen, että maailma on yhteinen. Siksi heidät on valittu Kirkon Ulkomaanavun ensimmäisiksi Toivon lähettiläiksi, Marianne Heikkilä tiivisti.

– Minulle oli tärkeää todeta se, että orpolapsia voidaan auttaa ja että apu menee perille. Näin Ugandassa esimerkiksi vuohia, joita on hankittu Toisenlaisilla lahjoilla, Maria Ylipää kertoo.

– Elämme maailmassa, jossa turtuu helposti. Olemme kaikki kuitenkin vastuussa siitä, ettemme hyväksy epäoikeudenmukaisuutta, hän toteaa.

Maria Ylipää ponnahti julkisuuteen Keisarikunta-elokuvan myötä, ja on sen jälkeen saanut tunnustusta esiintymisistään sekä teatterin näyttämöllä että laulajana.

Lauluntekijä-muusikko Juha Tapio nousi suuren yleisön tietoon vuonna 2004 julkaistun "Mitä silmät ei nää" -levyn myötä. Hän on julkaissut kaikkiaan viisi albumia, joista tuorein on viime syksynä julkaistu "Kaunis ihminen".

Juha Tapio ensimmäinen esiintyminen Toivon lähettiläänä on Kirkon Ulkomaanavun ja Changemaker-verkoston  Tavoittele unelmaa -konserttikiertueella helmikuussa.

Kirkon Ulkomaanapu on yksi Suomen suurimmista kansainvälistä apua antavista järjestöistä. Viime vuonna se käytti avustustoimintaan lähes 20 miljoonaa euroa. Suurimman osan tuloistaan Kirkon Ulkomaanapu saa yksityisiltä ihmisiltä ja seurakunnilta lahjoituksina.

Lisätietoja: Apulaistoiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, 040-501 3567
Tiedottaja Maija Sankari, (09) 1802 295, 040-729 7340

Kuvia tiedotusvälineille:

 Maria Ylipää ja Juha Tapio 1 (tämän sivun kuva)

 Maria Ylipää ja Juha Tapio 2 (vaakakuva)

 Maria Ylipää ja Juha Tapio 3 (pystykuva)

(Kuvat: Kuva-Kotimaa, Matti Karppinen)