Ministeri Grahn-Laasonen jakaa vuoden 2015 Globaalikasvatuspalkinnot Maailman opettajanpäivän seminaarissa

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen jakaa vuoden 2015 Globaalikasvatuspalkinnot Maailman opettajien päivän seminaarissa 3.10. Helsingissä. Ilmoittaudu mukaan!

Opettajat ilman rajoja -verkoston ohjausryhmä on valinnut lukuisten ehdotusten joukosta Globaalikasvattaja 2015 palkinnon saavan opettajan ja koulun. Ehdotuksia on  sai esittää 14.9.2015 asti.

Maailman opettajien päivän -seminaarissa 3.10. kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja ja kokemuksia Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoistyöstä maailmalta sekä osallistutaan työpajoihin. Päivän teema on Rakennetaan kestävää kehitystä – vahvistetaan opettajuutta.

Ministeri Elisabeth Rehn puhuu opettajien ja koulutuksen merkityksestä hauraissa valtioissa ja Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg kertoo koulutuksen merkityksestä humanitaarisessa ja kehitysyhteistyössä. Suunnittelija Kati Anttalainen opetusministeriöstä ja Sanna Rekola (Kepa) puhuvat kestävän kehityksen tavoitteiden merkityksestä kouluissa ja oppilaitoksissa. Seminaarin päätteeksi kuullaan opettaja, standup-koomikko Mikko Waismaan esitys.

Työpajoissa työskennellään seuraavien aiheiden parissa: kulttuurienvälinen vuorovaikutus (Eila Isotalus, Unidos), opetusala humanitaarisessa työssä (Johanna Kurki, Kirkon Ulkomaanapu) ja kestävän kehityksen tavoitteet ja merkitys koulumaailmassa (Sanna Rekola, Kepa).

Maailman opettajien päivän tarkoituksena on muistuttaa opetus- ja kasvatustyön tärkeydestä muuttuvassa maailmassa. Päivää on vietetty maailmanlaajuisesti Unescon ja Education Internationalin aloitteesta vuodesta 1994 alkaen. Maailman opettajien päivää vietetään maailmanlaajuisesti tänä vuonna 5.10.2015. Useissa maissa maailman opettajapäivää vietetään erityisenä toimintapäivänä, jolloin keskeisiä opettajien aseman ja opetusalan kehittämiseen liittyviä kysymyksiä nostetaan eri tavoin esille.

Maailman opettajien päivä 2015 on ajankohdaltaan pian sen jälkeen kun YK:n yleiskokous on hyväksynyt kestävän kehityksen tavoitteet, jotka pyritään saavuttamaan vuoteen 2030 mennessä. Tämän vuoksi Maailman opettajien päivä pitää vuositeemallaan esillä opettajien merkitystä sosiaalisesti kestävän kehityksen rakentajana. Teema on Rakennetaan kestävää kehitystä – vahvistetaan opettajuutta (Empowering teachers: Building sustainable societies).

Suomessa Maailman opettajien päivän seminaari pidetään lauantaina 3.10.2015 klo 10–16 Helsingissä, 1. kerros, Eteläranta 8 ja sen järjestää Opettajat ilman rajoja -verkosto. Seminaari on maksuton etukäteen ilmoittautuneille ja siellä tarjotaan aamukahvi ja lounas. Ilmoittaudu seminaariin 28.9.2015 mennessä tästä linkistä.

Lisätietoja Minna Törrönen, yhteyspäällikkö, Opettajat ilman rajoja -verkosto, minna.torronen@kirkonulkomaanapu.fi, p. 0400 385441