Laihdutuskampanja kehitysmaiden hyväksi

Nimetön suomalaislahjoittaja on käynnistänyt laihdutuskampanjan, jolla halutaan suomalaisten laihduttavan ja samalla parantavan kehitysmaiden ihmisten elämää. Yksityinen lahjoittaja sitoutuu maksamaan jokaisesta laihdutetusta kilosta 15 euroa, yhteensä enintään 10 miljoonaa euroa.
 
Lahjoittaja toivoo, että tempaukseen mukaan lähtevät voitaisiin punnita seurakuntien osoittamissa paikoissa helmikuun 7. päivään mennessä ja uusintapunnitus olisi toukokuussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kokoaman laihdutetun yhteismäärän perusteella lahjoittaja antaa varat, joilla hän haluaa tukea erityisesti koulutusta Nepalissa.
 
"Lahjoittajalla on kaksi hyvää tarkoitusta: kehitysmaiden ihmisten ja suomalaisten terveyden tukeminen. Idea on hieno ja autamme tässä mielellämme. Aikataulu on tosin haasteellinen, koska seurakunnissa valmistaudutaan nyt Yhteisvastuu-keräykseen, jossa tavoitteena on tukea köyhiä ja nälästä kärsiviä lapsiperheitä kehitysmaissa. Uskon kuitenkin, että hyvää tahtoa löytyy, kunhan saamme käytännön asioihin lisää selvyyttä", kertoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen.

Laihduttamistempauksesta kiinnostuneet seurakunnat voivat pyytää apua punnituksiin terveyskeskuksista tai sydänyhdistyksiltä. Tarkemmat tiedot punnitusten järjestämisestä tulevat 15.1. mennessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kotisivuille www.thl.fi. Kampanjasta kiinnostuneet seurakunnat voivat myös antaa yhteystietonsa kouluttaja Minna Törröselle minna.torronen@kirkonulkomaanapu.fi.
 
Lisätietoja:

viestintäjohtaja Veera Hämäläinen, 050 386 6634
viestintäpäällikkö Maija Sankari, 040 559 4030

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos