Lähi-idän tilanteen rauhoittamiseksi tarvitaan tekoja

Järjestöjen johtajat ilmaisivat yhteisessä kannanotossa järkytyksensä ja huolensa Israelin tykistökeskityksestä, joka surmasi 18 palestiinalaissiviiliä Pohjois-Gazassa keskiviikkona. Kannanotto on luovutettu Yhdistyneille kansakunnille New Yorkissa sekä Kirkkojen maailmanneuvostolle Genevessä.

Avustusjärjestöt myös vetoavat Pohjoismaiden hallituksiin ja kehottavat niitä vaatimaan Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvostoa puuttumaan asiaan.

"Kirkollisilla avustusjärjestöillä, jotka ovat pitkään toimineet Israelissa ja Palestiinalaisalueilla, on paljon ensikäden tietoa siviilien kärsimyksestä nykyisessä tilanteessa. Tuhoa ja kuolemaa eivät aiheuta ainoastaan sotatoimet, vaan myös terveydenhoitoon pääsyn estäminen ja palestiinalaishallintoon kohdistuva kansainvälinen boikotti", toteaa kannanoton allekirjoittanut Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen.

"Olemme myös erittäin huolissamme koko alueen epävakaisuudesta ja siitä kaikkien osapuolten radikalisoitumisesta, jota nykyinen toimintamalli aiheuttaa."

Pyhän maan ja Jordanian luterilainen kirkko on myös vedonnut rauhan puolesta.

"Kansainvälisen yhteisön uskottavuus on vaarassa, jos se ei nyt kykene toimimaan", kannanotossa todetaan.

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen, p. 040 5313 514

Lue kannanotto:
Joint statement on Gaza